Greška

Došlo je do greške.

Potpuno crne maske za PlayStation 5 konzole možda stignu uskoro, sugeriše Sonijeva patentna prijava

23.11.2021 12:00 | 0 Games
Potpuno crne maske za PlayStation 5 konzole možda stignu uskoro, sugeriše Sonijeva patentna prijava

 

Od kada je PlayStation 5 prvi put otkriven, većina obožavatelja PlayStationa vapi za potpuno crnom verzijom konzole nove generacije. Sony je bio relativno nem po ovom pitanju, ali je napravio određeni napredak kada su u pitanju varijante boja, u pogledu perifernih uređaja konzole, kao što su varijante za DualSense.

Ipak, same konzole trenutno se isporučuju samo u standardnoj varijanti bez varijante crne boje. Sve će se to možda promeniti jer je Sony upravo predao novi patent dizajna prednje ploče, što bi moglo da sugeriše da bi mogle da se pojave nove varijante boja. Patent je, kako je primetio OPAttack, podnet 16. novembra 2021, skoro godinu dana nakon što je konzola lansirana.

Do ovog trenutka, fanovi PS5 morali su da se oslone na razne druge kompanije kao što je Dbrand, za svoje zahteve za potpuno crnu konzolu. Dbrand je prodavao mat-crnu varijantu prednje ploče za PS5, uprkos saznanju da bi to moglo da izazove pravni postupak od strane Sonija – što se na kraju i dogodilo i Dbrand je povukao njihov proizvod sa tržišta.

 

Pogledajte još: Sony objavio listu 10 najboljih PS5 igara na prvu godišnjicu konzole

S obzirom da Sony sada podnosi patente za svoju prednju ploču, izgleda da bi uskoro mogla biti dostupna gomila novih varijanti boja za PS5. Da li bi ovo mogla biti jednokratna konzola ograničenog izdanja ili jednostavno prilagođene prednje ploče koje se prodaju zasebno, tek treba da vidimo. Bez obzira na to, pozitivan je razvoj da će Sony svojim korisnicima ponuditi više boja.

PS5 je do sada bila izuzetno uspešna konzola za Sony, uspevajući da postane najbrže prodavana konzola u istoriji kompanije uprkos globalnom nedostatku čipova. Biće zanimljivo videti kakav će pristup varijantama boja Sony izabrati u narednih nekoliko godina za PS5.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Qualcomm je navodno potvrdio promene imena za Snapdragon čipove

AMD priprema grafičke kartice Radeon RX 6500 XT i RX 6400

10404
10405
10406
10407
10408
10409