Greška

Došlo je do greške.

Posledice otpuštanja 65% radnika: Twitter ne uspeva da cenzuriše ni 1% rasističkih tvitova

21.11.2022 14:29 | 0 Software/Web
Posledice otpuštanja 65% radnika: Twitter ne uspeva da cenzuriše ni 1% rasističkih tvitova

Pogrdna imena, emotikoni majmuna, pozivi za deportaciju i slične nedozvoljene objave i dalje su aktivne na Twitter mreži. Prema najnovijem istraživanju na platformi, 99 od 100 rasističkih tvitova nije uklonjeno sa mreže u nedelji koja je prethodila početku prvenstva. Taj jedan koji je uklonjen imao je 16 rasističkih uvreda i obrisan je u sredu, dok je ostatak i dalje aktivan, piše TheGuardian.

Pomenuto istraživanje sproveo je britanski Center for Countering Digital Hate (CCDH), obuhvatio je 100 tvitova i svi su uredno prijavljeni Twitter mreži, preko zvaničnog sistema za prijavu. Ovakvo ignorisanje zabrinjava pred prvenstvo koje je nedavno počelo, posebno jer će se govor mržnje verovatno pojačavati ukoliko ne bude nikakve cenzure.

Nakon što je Mask preuzeo kormilo, više od 65% zaposlenih je dobilo ili dalo otkaz, od kojih je većina bila zaposlena na uređivanju sadržaja. Mask je takođe pominjao i nova pravila za govor mržnje u kojima je rekao da će takvi tvitovi biti kažnjavani, ali ne uvek i uklonjeni. Dodao je da korisnici neće moći da dođu do ovih tvitova sem ukoliko ih eksplicitno ne potraže, što i nije mnogo različito od načina na koji funkcioniše internet.

 

 

Još uvek nije jasno kako novi sistem funkcioniše jer će tagovanje svakako doći do onih koji su pomenuti, i koji će videti takve tvitove i kada ih ne traže.

Samsung hoće da Android 14 na njihove telefone stigne mnogo brže nego Android 13

Gigabyte Aorus Model S - sitan ali dinamitan

10504
10505
10506
10507
10508
10509