Greška

Došlo je do greške.

Posle PES-a i FIFA odlazi u zaborav

11.05.2022 08:27 | 0 Games
Posle PES-a i FIFA odlazi u zaborav

 

Postoji jedna izreka da sve dobre stvari imaju kraj, a to nas je izgleda sačekalo sa dva proslavljena serijala fudbalskih simulacija. Prvo, nestao je Pro Evolution Soccer, iliti popularni PES, jer je kompanija KONAMI odlučila da ovaj serijal prebaci u krnji free-to-play model i korisnicima ponudi, najblaže rečeno nedovršeni, eFootball. Svi znamo kako je taj eksperiment prošao.

Sada, nestaje i još popularnija fudbalska simulacija - FIFA, nazvana po istoimenoj fudbalskoj organizaciji. Zašto? Kako navodi portal CNBC, organizacija FIFA i kompanija Electronic Arts nisu uspele da postignu novi dogovor koji bi odgovarao obema stranama i ime FIFA više neće smeti da se koristi kao naziv ove video igre. Dakle, jedna legenda je otišla, a sada odlazi i druga.

Umesto nje pojaviće se EA Sports FC, duhovni naslednik fudbalskih simulacija razvijanih od strane kompanije EA, tj. njenih ogranaka EA Vancouver i EA Romania. Za sada, još uvek nema informacija o tome koje će licence ova simulacija posedovati, jer je dogovor sa krovnom fudbalskom organizacijom značio i korišćenje imena pojedinih timova i igrača, već smo samo upoznati sa zvaničnim nazivom video igre koja će se pojaviti 2023. godine.

 

FIFA.jpg

 

Kompanija Electronic Arts sa svojim ogrankom EA Sports zadužena je za objavljivanje ovog serijala video igara oko tri decenije. Ne sumnjamo da postoje mnogi mladi naraštaji za koje je FIFA samo video igra, a ne i svetska fudbalska organizacija.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije Electronic Arts, Endrua Vilsona, “Zahvalni smo za mnogo godina sjajnog partnerstva sa organizacijom FIFA. Budućnost svetskog fudbala je veoma svetla, a zajednica fanova širom sveta nikada nije bila snažnija. Imamo neverovatnu priliku da EA Sports FC postavimo u samo središte ovog sporta i da donesemo još više inovativnih i autentičnih iskustava ljubiteljima fudbala”.

Dakle, EA više ne proizvodi FIFA serijal fudbalskih igara. Budimo iskreni, u poslednje vreme je to sve manje bila simulacija fudbala a sve više vašar malignih mikrotransakcija. Zato i strepimo od toga šta će se desiti sa EA Sports FC. Ali, eto prilike za neke druge kompanije da kupe licence i naprave svoju ultimativnu simulaciju fudbala.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Apple unapređuje mape i navigaciju u Srbiji?

Apple se sprema za savitljivu budućnost

10404
10405
10406
10407
10408
10409