Policija zaplenila podatke od anonymiser servisa

Još jednom se pokazalo da nije sve onako kako na prvi pogled izgleda. Net-based anonymity servis koji treba da svojim korisnicima omogući anoniman ostanak na internetu bio je primoran da preda podatke o svojim korisnicima policiji po naredbi suda. Radi se o popularnom anonymiser servisu AN.ON's Java Anonymous Proxy. Nova verzija JAP klijenta u to

Još jednom se pokazalo da nije sve onako kako na prvi pogled izgleda. Net-based anonymity servis koji treba da svojim korisnicima omogući anoniman ostanak na internetu bio je primoran da preda podatke o svojim korisnicima policiji po naredbi suda. Radi se o popularnom anonymiser servisu AN.ON’s Java Anonymous Proxy. Nova verzija JAP klijenta u tokom inicijalizacije ispisuje i sledeću poruku: “Loading Crime Detection Data”.
Na AN.ON web sajtu još nema pomena na kakav su kompromis bili prinuđeni po naredbi suda i koliko je njihov softver još uvek u funkciji zaštite identiteta korisnika. Kako se navodi, iako su predati podaci o korisnicima, spisak njihovih logovanja kao i web adresa kojima su pristupali je i dalje tajna.
Ovo je naravno samo još jedan korak u večitoj borbi protiv piraterije, koja je na tlu US uzela maha zadnjih meseci.
Izvor: The Inquirer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi