Greška

Došlo je do greške.

Policija koristi hacking alate za za pristup iPhone uređajima

13.04.2018 14:09 | 0 Mobile
Policija koristi hacking alate za za pristup iPhone uređajima


Policija širom SAD kupuje i koristi alate kao što je GrayKey, za otključavanje iPhone-a. Ove alatke omogućavaju pristup sadržaju šifrovanih uređaja koji su bili korišćeni tokom izvršavanja raznih zločina i kriminalnih radnji.

GrayKey je prilično skup, a njegov proizvođač ne garantuje koliko će dugo raditi. GrayKey se zasniva na iOS sigurnosnim manama, poznatim samo njegovom proizvođaču, a Apple bi u svakom trenutku mogao da zatvori ovo usko grlo. Ipak, organima vlasti i agencijama se rizik korišćenja GreyKey-a isplati.

Nekoliko organa vlasti iz različitih država u SAD je već investiralo u GrayKey. Drugi planiraju da ga kupe, a ovo uključuje i tajne službe.

Nakon objave ranije ove godine, GrayKey je brzo postao najpoznatiji legalni instrument otključavanja iPhone-a, koji je dostupan. Izrađen je od strane kompanije Grayshift, u kojoj je zaposlen bar jedan bivši radnik kompanije Apple.

Postoje dve GrayKey verzije: jedna od 15.000 dolara, koja se može koristiti samo 300 puta i mora biti povezana na Grayshift server preko mreže na kojoj je prvi put podešen. Verzija od 30.000 dolara može da otključa neograničen broj iPhone-a, može da se koristi na bilo kojoj mreži i ne zahteva povezivanje sa Grayshiftom.

Obe verzije rade tako što premošćavaju ograničenja u vezi sa tim koliko puta se lozinka može uneti u iOS uređaj i koliko brzo. Kada se telefon jednom poveže na GrayKey, sistem pokušava svaku moguću lozinku za pristup dok ne pogodi pravu. Ovo može trajati između nekoliko sati i nekoliko dana.

Apple je posvećen zaštiti privatnosti svojih kupaca i kompanija bez sumnje istražuje sigurnosni propust koji ima pomenuti uređaj za otključavanje, koji bi Apple mogao da iskoristi kako bi se onemogućilo pristupanje iPhone uređajima. Ukoliko se to dogodi, svi GrayKey uređaji će prestati da rade.

Izvor: CultOfMac

Komentari

0 Dodaj komentar

Vremeplov: Od Windowsa 1.0 do Windowsa 10

8 najglupljih stvari koje je Kongres SAD pitao vlasnika Facebooka

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109