Greška

Došlo je do greške.

Policija zaplenila sve iPhone telefone iz prodavnica i zabranila prodaju

25.11.2022 17:25 | 0 Biznis IT
Policija zaplenila sve iPhone telefone iz prodavnica i zabranila prodaju

Brazil je u oktobru mesecu sa 19 miliona dolara kaznio Apple zbog izostavljanja punjača iz pakovanja. Sud je takođe naredio da svakome ko je kupio iPhone 12 ili 13 u poslednjih nekoliko godina Apple obezbedi punjač i da počne da ih uključuje uz nove telefone.

Pre ove kazne brazilske vlasti su uputile apel kompaniji Apple, uz naglasak na njihovo nerazumno ponašanje u vezi sa punjačem, koji je neophodni deo potreban za funkcionisanje telefona. Apple je ove apele ignorisao.

Brazilsko ministarstvo pravde je u septembru, dan pred premijeru iPhone 14 zabranilo prodaju telefona i napisalo kaznu kompaniji Apple. Apple je i ovo ignorisao.

Nakon odluke u oktobru da Apple treba da obezbedi punjač svima koji su kupili iPhone 12 ili 13, Apple je najavio da će se žaliti na odluku. Međutim, sem toga što dobro igraju fudbal, Brazilci imaju tu osobinu da stoje iza onoga što kažu, posebno kada su u pitanju vladine institucije.

iPhone 14 Pro Max

Tako je federalni regulator Procon DF koji se bavi zaštitom potrošača doneo uredbu po kojoj se iPhone telefoni zaplenjuju iz radnji, a Technoblog navodi da je zaplenjeno na stotine iPhone telefona iz radnji u Braziliji.

Regulator je na ovaj način želeo da stavi do znanja kompaniji Apple da lokalni zakoni moraju da se poštuju, i da bi u paketu trebao da se nađe punjač. Apple predstavništvo u Brazilu je zahtevalo od vlade da dozvole ovoj kompaniji da nastavi da krši zakon dok se ceo proces ne okonča.

Kompanija Apple je izbacivanjem punjača iz pakovanja telefona do marta 2022. godine uštedela preko 6,5 milijardi dolara.

Preko 70% Apple iPhone 14 telefona imaju Samsung OLED ekrane

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

10604
10605
10606
10607
10608
10609