Greška

Došlo je do greške.

Polaroid planira da tuži Fujifilm zbog kopiranja belog rama na slikama

20.11.2017 15:45 | 0 Biznis IT
Polaroid planira da tuži Fujifilm zbog kopiranja belog rama na slikama


Sve do ove jeseni, Polaroid nije pravio instant kamere skoro čitavu deceniju: do sada je licencirao svoje ime na drugim električnim uređajima kao što su televizori, tableti i dronovi. Čak i pored toga Polaroid hoće da zadrži svoj jedinstveni ram kod instant fotografija, u toj meri da zahteva milione dolara od kompanije Fujifilm koja je uspešno nastavila trend sa svojom Instax serijom kada je Polaroid napustio tu branšu industrije 2008. godine.

Fujifilm je danas podneo zvaničnu žalbu okružnom sudu SAD-a u Njujorku, tvrdeći da je PLR IP, zvanični diler licenca Polaroid instant kamera, poslao nekoliko pisma koja zahtevaju od Fujifilm-a da plate milione dolara za godišnju licencu ili da povuku Instax seriju sa tržišta.

U svom pismu Fujifilmu, Polaroid navodi da oni poseduju autorska prava na efekat “kvadrata unutar kvadrata”, I da je Fujifilm-ova linija suštinski identična po obliku. Fujifilm je odgovorio na ovo rekavši da je ovo Polaroid-ov pokušaj da ostvari prihod na osnovu preostalog intelektuelnog vlasništva što je ostalo nakon pada prodaje svojih uređaja.

Ovaj proces traje još od januara, a sada je Fujifilm podneo žalbu i nada se da će sud odlučiti da Instax snimci ne krše Polaroid-ove patente.

Izvor: The Verge

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo objavio dva pristupačna Android tableta: Tab 7 i Tab 7 Essential

Prikaz i demonstracija 8K/120Hz UHD sistema

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609