Greška

Došlo je do greške.

Pojavio se novi Motorola Razr 3

09.05.2022 14:40 | 0 Mobile
Pojavio se novi Motorola Razr 3

 

Tokom meseca januara, pojavile su se prve nezvanične tehničke specifikacije najnovije verzije veoma popularnog mobinog uređaja kompanije Motorola pod imenom Razr. Novi preklopni pametni telefon pojaviće se na krilima uspeha prethodne dve verzije. Zli jezici bi rekli da je za sav taj uspeh kriva isključivo nostalgija, ali Razr je jednostavno jedan veoma kvalitetan preklopni pametni telefon.

U prilog tome da kompanija Motorola ne igra samo na kartu nostalgije govore upravo prve nezvanične fotografije ovog mobilnog telefona koje donosi portal 91Mobiles. Ono što odmah upada u oči kada pogledamo prednju stranu ovog uređaja jeste odsustvo karakteristične donje ivice sa prednje strane uređaja koja je krasila oba prethodna telefona ove serije.Razr3_1.jpg

 

Tu je zatim i nešto kockastiji dizajn samog telefona, kako u sklopljenom, tako i u rasklopljenom stanju. Unutrašnji displej je FHD+ rezolucije, a na samoj sredini nalazi se “punch hole” selfi kamera rezolucije 13MP. Što se tiče eksternog ekrana, izgleda da će on ostati iste ili veoma slične veličine, dok će se čitač otiska prsta premestiti sa zadnje strane uređaja na taster za uključivanje telefona.

50MP glavna + 13MP makro

Na fotografijama se jasno vide i dve glavne kamere koje će krasiti ovaj uređaj. Prva je, prema od ranije poznatim informacijama, imati rezoluciju od 50MP i otvor blende od f/1.8, dok se odmah pored nje nalazi i makro senzor rezolucije 13MP. Dakle, to je sve što se tiče samog izgleda ovog uređaja.

Za kraj, podsetićemo se nezvaničnih specifikacija koje nas najverovatnije očekuju. Ovaj uređaj će najverovatnije pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipset. Pored toga, možda se pojavi i verzija sa Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipsetom, ali skora odlaganja vezana za ovaj procesor bi mogla da ugroze takav razvoj situacije. Pored toga, očekuje se 8GB ili 12GB radne memorija, kao i 256GB ili 512GB prostora za skladištenje podataka.Razr3_2.jpg

 

Unutrašnji ekran će najverovatnije biti AMOLED tipa veličine 6.7 inča i sa brzinom osvežavanja od 120Hz, dok će ovaj uređaj imati podršku i za UWB i za NFC. Novi telefon trebalo bi da se pojavi u dve boje – kvarc crnoj i plavoj. Što se tiče datuma predstavljanja, za azijsko tržište se prognozira početak avgusta, dok će globalno predstavljanje uslediti ubrzo nakon toga.

U međuvremenu pogledajte našu video recenziju Morotola Razr 5G telefona koji je na tržište stigao pre nešto više od godinu dana.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

ARC se ponovo odlaže, Intel ima probleme sa drajverima

Poznate specifikacije za Intel Alder Lake-HX

10104
10105
10106
10107
10108
10109