Greška

Došlo je do greške.

Pojavio se dizajn kontrolera za gejming konzolu na kojoj radi Google

11.03.2019 18:30 | 0 Games
Pojavio se dizajn kontrolera za gejming konzolu na kojoj radi Google


Prve informacije o tome da Google planira objavu sopstvene gejming konzole, pojavile su se još 2013. godine. Tokom godina, ove glasine su bile konstantnea i sam Google je potvrdio planove za ulazak na tržište igara kupovinom nekih studija i javnim testiranjem novog streaming servisa. Izgleda da smo sada bliži nego ikada da vidimo i Google-ov gejming hardver, s obzirom da je tokom vikenda otkriven dizajn kontrolera za konzolu.

Novi patent potvrđuje dizajn kontrolera na kojem Google trenutno radi. Patent opisuje sistem obavešetnja za konzole, koji će dozvoliti kontroloru da informiše igrače o tome kada dobiju poziv u igru, zahtev za chat ili kada je dostupna opcija za priključivanje partiji i slično. Google kontroler koristi DualShock dizajn sa tasterima/stikom.

google2_26.jpg


Nakon što je slika iz patenta osvanula na internetu, počele su da se pojavljuju i fotografije rendera onoga kako bi pomenuti kontroler mogao izgledati.

Već godinama unazad znamo o Google-ovim planovima za konzolu, sa hardverom koji se razvija pod kodnim imenom "Project Yeti". Deo Yeti-ja će biti i Project Stream, koji predstavlja servis za igre u cloudu, koji može da radi na bilo kom uređaju sa internet konekcijom.

google3_2.jpg


Izgleda da Google planira da objavi tradicionalnu konzolu kako bi se takmičio sa onim što je trenutno dostupno na tržištu, zajedno sa uslogom za strimovanje sadržaja. Planirane su i ekskluzivne igre, a Ubisoft i Sega su među dva velika izdavača koji će podržati projekat.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Poznata prva funkcija koju Microsoft donosi u Google Chrome

Pojavila se navodna fotografija budžetskog Nikon Z1 fotoaparata

10404
10405
10406
10407
10408
10409