Greška

Došlo je do greške.

Pojavio se Xiaomi Smart Band 7

23.06.2022 11:32 | 0 Mobile
Pojavio se Xiaomi Smart Band 7

Kompanija Xiaomi predstavila je svoju novu fitnes narukvicu, Smart Band 7, pre skoro mesec dana u Kini. Od juče je ova narukvica dostupna širom sveta, pa je sada pravo vreme da pogledamo kakva unapređenja donosi i da li vam je najnoviji model potreban. 

Tehničke karakteristike 

Kako prenosi portal Pocketnow, neke od najbitnijih tehničkih karakteristika nove Xiaomi Smart Band 7 fitnes narukvice su:

  • AMOLED ekran veličine 1,62 inča i rezolucije 490x192 sa podrškom za Always-on Display i svetlinom od maksimalnih 500 nita.
  • Telo od polikarbonata
  • Motor za vibraciju
  • Baterija kapaciteta 180 mAh koja pruža do 15 dana upotrebe bez punjenja
  • Bluetooth 5.2 LE 

Ovo su sasvim dovoljna unapređenja u odnosu na prethodni model koji je imao ekran veličine 1,56 inča bez Always-on funkcionalnosti uz kapacitet baterije od 125 mAh. 

Unapređene funkcionalnosti 

Međutim, nova Xiaomi fitnes narukvica, pored poboljšanih tehničkih detalja, donosi i unapređenja kroz sledeće mogućnosti:

  • Sistem za praćenje nivoa kiseonika u krvi
  • Sistem za praćenje kvaliteta sna
  • Sistem za praćenje pulsa
  • Više od 110 modova za različite sportove i Vo2 analiziranje sportskih aktivnosti (30 na Smart Band 6) 

Xiaomi Smart Band 7 je otporan na vodu i pritisak od 5 atmosfera ili 50 metara dubine. 

Ova fitnes narukvica kompatibilna je sa svim uređajima koje pokreće 6.0 verzija Android operativnog sistema ili novija, kao i sa uređajima koje pokreće iOS 10.0 i sve novije verzije operativnog sistema kompanije Apple. 

Što se tiče cene, za osnovni model potrebno je izdvojiti 50,99 evra, dok model koji poseduje NFC nije dostupan za kupovinu van Kine. U ovom trenutku nije poznato kada će taj uređaj biti dostupan na svetskom tržištu. 

xiaomi_band_7.jpg

Da li vam je potreban? 

Ukoliko biste želeli da imate fitnes narukvicu sa većim ekranom i poboljšanim trajanjem baterije, Xiaomi Smart Band 7 svakako je vredan potrošenog novca. Isto važi i ukoliko ste u potrazi za prvom fitnes narukvicom koju biste kupili, jer Xiaomi generalno daje odličan odnos cene i kvaliteta. 

Međutim, ukoliko već posedujete Xiaomi Smart Band 5 ili 6, slobodno možete da nastavite da ih koristite i sačekate još jednu godinu, pa da vidite šta će doneti sledeća generacija ovih uređaja. 

 

AMD FidelityFX Super Resolution - prva godišnjica ispunjena uspesima

Novi gejming hardver za PS5

10104
10105
10106
10107
10108
10109