Pojavili se rezultati novih MacBook Pro Retina laptopova u Geekbench bazi

Rezultat osnovnog 15-inčnog MacBook Pro laptopa porastao je sa 2811 na 3050, dok je u slučaju multi-core testa ovaj rezultat porastao sa 10730 na 11586 Geekbench poena.

Geekbench je sintetički test koji ne može u potpunosti da pokaže koliko će vaš Mac da bude brz u realnom radu, ali je obično prvi korak u sintetičkom merenju performansi računara sa jabukom. Kao što smo ranije javili, Apple je obavio, za ovu kompaniju, klasično osvežavanje hardvera na MacBook Pro Retina računarima. Dual-core i5 procesori u osnovnim 13-inčnim modelima ubrzani su sa 2.6 na 2.8 GHz, dok je u slučaju quad-core i7 procesora 15-inčnih Retina laptopova ta promena bila sa 2.2 na 2.5 GHz. U slučaju single-core merenja, rezultat osnovnog 15-inčnog MacBook Pro laptopa porastao je sa 2811 na 3050, dok je u slučaju multi-core testa ovaj rezultat porastao sa 10730 na 11586 Geekbench poena. Ovaj rast je očekivani, ali može se reći i više nego solidan, obzirom da cene nisu promenjene. Štaviše, Apple je pojeftinio jači 15-inčni model, dok će Retina 13-ice ponovo dolaziti sa 8GB memorije podrazumevano (nakon što je osnovni model “pao” na 4GB što je opravdano osetno nižom cenom). Novi MacBook Pro laptopovi u slučaju obe dijagonale ekrana sada će moći da se naruče sa (do) 1TB fleš skldišnog prostora.
Izvor: macrumors

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi