Pojavili se novi detalji i fotografije za Microsoft Edge zasnovan na Chromiumu

Microsoft je implementirao veliki broj vizuelnih izmena koje će servis uklopiti u Windows 10 dizajn

Krajem prošle godine Microsoft je potvrdio glasine o tome da kompanija prerađuje svoj Edge browser, koristeći otvoreni kod iz Chrome-a umesto EdgeHTML-a. Ovog vikenda su se pojavili novi screenshotovi Edge-a koji je zasnovan na Chromiumu (ponekad se naziva i Edgium), dajući nam jasniju sliku o Microsoftovim ambicijama za pregledač.
edge2_3.jpgScreenshotove nam donose The Verge i Thurrott, koji su nezavisno uspeli da dođu do internih buildova Microsoft Edge-a zasnovanog na Chromiumu. Iako nije objavljen kao build spreman za javnost, funkcije u njemu su navodno poprilično stabilne.U svojoj trenutnoj formi, pregledač izgleda više kao Chrome a manje kao Edge, ali je Microsoft implementirao veliki broj vizuelnih izmena koje će servis uklopiti u Windows 10 dizajn umesto u Google Material Design. Ovo se posebno odnosi na Settings stranicu.
edge3_2.jpgDodatna funkcija, sa kojom će mnogi biti zadovoljni, jeste da Edge ima eksperimentalni tamni mod u pripremi. Takođe, nova sinhronizacija je bazirana na korisnikovom Microsoft nalogu, a ne na Google nalogu.
edge4_1.jpgPotvrđeno je da postojeće Chrome ekstenzije rade kako se očekuje na novom Edge-u, koje je moguće instalirati direktno iz Chrome Web Store-a. New Tab stranica je takođe potpuno prerađena. Edge sada nudi opcije, kao što je “Inspirational”, kao i tradicionalnije “Informational” i “Focused” pozadine za stranice.
edge5.jpgSve u svemu, prvobitni utisak je da će Microsoft Edge zasnovan na Chromiumu biti dostojna zamena za aktuelni pregledač koji je podrazumevani za Windows 10. Biće zanimljivo videti da li će finalni proizvod uspeti da odvuče određeni broj korisnika od Chrome-a.Izvor: 9to5google
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi