Greška

Došlo je do greške.

Pojavili su se novi renderi Intel Arc Alchemist desktop grafičke karte

03.10.2021 18:54 | 0 Hardver
Pojavili su se novi renderi Intel Arc Alchemist desktop grafičke karte


Popularni YouTube kanal Moore's Law Is Dead nam nudi uvid u nove rendere predstojeće Intel Arc Alchemist desktop grafičke karte (model sa 512 EU), kao i period objave mobilnih i desktop GPU-ova.

U videu se ističe da izuzetni renderi referentnog kulera, koje je kreirala ekipa entuzijasta, nisu zasnovani na nagađanjima, ali se očekuje da će biti nekih izmena kada bude objavljen konačni proizvod.

Gejmeri uobičajeno biraju grafičke karte na osnovu performansi i cene, ali svakako niko neće odbiti GPU koji ima i dobar dizajn (posebno ako su u pitanju kreatori sistema koji preferiraju otvorena ili providna kućišta). Izgleda da Intel ni u ovom segmentu neće zaostajati, a Arc Alchemist karte nude primamljiv dizajn i boje.


Kućište sa dva ventilatora je srebrne boje, a tu su LED osvetljenja za suptilan i aktraktivan dizajn. S iste strane gde se nalazi osvetljeni Intel logo, moguće je videti i 8-pin i 6-pin dvostruke konektore za napajanje.

Model koji je prikazan na ovim renderima (DG2-512EU) ima 4096 shadera i nudi 256-bitnu memorijsku magistralu za 16GB GDDR6 VRAM-a.

i2.jpg


Kada je u pitanju datum objave, Moore's Law Is Dead ističe da će Intel Arc Alchemist karte u desktop varijanti biti objavljene tokom drugog tromesečja 2022. godine, dok bi laptop verzije GPU-a mogle stići i tokom prvog tromesečja.

Izvor: NotebookCheck

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

AMD Ryzen Threadripper 5000 Chagall se očekuje sledeće godine

OnePlus 9 telefoni prvi dobijaju ColorOS 12 javnu betu

10203
10205
10206
10207
10208
10209