Pojavile se fotografije i cena za Nikon DF

Poslednjih dana mogla su se čuti mnoga nagađanja o novom Nikon fotoaparatu, a sada imamo prilike da vidimo fotografije, kao i cenu. Zanimljivo je da se zvanično saoštenje Nikona još uvek ne može naći. Novi fotoaparat nosi oznaku DF i donosi full-frame senzor. Za razliku od mnogih najava, ovo nije mirrorless

Poslednjih dana mogla su se čuti mnoga nagađanja o novom Nikon fotoaparatu, a sada imamo prilike da vidimo fotografije, kao i cenu. Zanimljivo je da se zvanično saoštenje Nikona još uvek ne može naći. Novi fotoaparat nosi oznaku DF i donosi full-frame senzor. Za razliku od mnogih najava, ovo nije mirrorless aparat i poseduje pentaprism sistem ogledala. Zvanične specifikacije još uvek ne mogu da se pronađu, ali se aparat “slučajno” našao na stranici Amazona gde smo mogli da se uverimo da će cena biti (makar na Amazonu) biti 2.746,95 dolara za telo i 2.996,95 dolara za aparat sa 50mm f1.8G objektivom. Stranica je brzo povučena, tako da ne možemo pogledati eventualne specifikacije. Predviđalo se da će Nikon predstaviti MILC fotoaparat sa full-frame senzorom, ali se to nije desilo. Nikon DF na slikama jasno deluje glomazniji aparat od Sony A7(r) fotoaparata, što se i može očekivati od fotoaparata sa ogledalima. Nikon DF igra na kartu retro dizajna, ali i osećaja, obzriom da će mnoge komande biti u analognom obliku, kao što je dužina ekspozicije, ISO vrednost i kompenzacija ekspozicije. Nije poznato kada će se DF pojaviti u prodaji, ali nema sumnje da će to biti uskoro, pre kraja ove godine, ako ne i mnogo ranije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi