Greška

Došlo je do greške.

Pojavila se cena za Meta Project Cambria VR headset

10.05.2022 11:02 | 0 Hardver
Pojavila se cena za Meta Project Cambria VR headset

 

Nedavno smo predstavili prve informacije o planovima kompanije Meta da se fokusira na razvijanje svog metaverzuma, kao i uređaja za virtuelnu stvarnost, tj. VR naočara. Tom prilikom, pojavili su se navodi o tome kada bi četiri dolazeća uređaja mogli da se pojave pred publikom, a u ovom trenutku tu su i prve nezvanične informacije o tome kakva nas cena očekuje.

Project Cambria

Da vas odmah razočaramo, nećete se obradovati, jer planovi kompanije Meta koji su se pojavili na internetu sugerišu da će cena uređaja za virtuelnu stvarnost kodnog imena Project Cambria biti 799 dolara. Dakle, ovaj “laptop za lice” kako sama kompanija Meta voli da govori o ovom uređaju koštaće nestvarnih osam stotina dolara, piše TechRadar.

Sa druge strane, kompanija Meta najavljuje ovaj uređaj kao visokobudžetno sredstvo za uživanje u svim blagodetima virtuelne stvarnosti, a samim tim verovatno i u njihovom metaverzumu. Ko bi želeo da uživa u metaverzumu ne znamo, ali da će morati papreno da plati, to izgleda sada znamo.

Prva (mutna) fotografija ovog uređaja koja se pojavila na internetu prikazuje jedan blago redizajnirani VR headset u odnosu na Quest 2. Pored ovih razlika u dizajnu, pretpostavlja se da bi Project Cambria mogao da ima 8GB radne memorije, kao i 256GB memorije za skadištenje podataka.

 

Cambria.jpg

 

Pored toga, očekuje se i snažniji procesor, a portal TechRadar sugeriše kako bi kompanija Meta možda morala da dizajnira čipset koji će pokretati ovaj uređaj, jer Qualcomm još uvek nije predstavio naslednika za Snapdragon XR2 koji je pokretao Quest 2 uređaj za virtuelnu stvarnost.

Za kraj, očekuje se da će Project Cambria imati dva displeja baziranih na mini LED tehnologiji koji će najverovatnije doneti brzinu osvežavanja ekrana od 120Hz. U ovom trenutku, kompanija Meta najavila je kako bi Project Cambria moga da se pojavi pred publikom tokom drugog kvartala tekuće godine, ali tačan datum još uvek nije poznat.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Stiže neuništiva Nokia G100

Ovo je spisak Xiaomi, Redmi i Poco telefona koji dobijaju Android 13

10203
10205
10206
10207
10208
10209