Greška

Došlo je do greške.

Pogledajte kako uživo radi prvi telefon sa senzorom otiska prsta ispod displeja (video)

11.01.2018 12:41 | 0 Mobile
Pogledajte kako uživo radi prvi telefon sa senzorom otiska prsta ispod displeja (video)


Nakon gotovo godinu dana spekulacija o tome da li će Samsung i Apple integrisati senzor otiska prsta ispod displeja, kineska kompanija Vivo je prva impelmentirala senzor u nekom od svojih telefona. Tokom CES 2018 sajma, telefon je prikazan a The Verge je imao priliku da uradi prvi hands-on uređaja.


Mehanika koju sistem koristi (postavljanje otiska na telefon i njegovo korišćenje za otključavanje uređaja ili autentifikaciju plaćanja) je ista kao i kod tradicionalnih senzora otiska prsta. Jedina razlika koja je otkrivena tokom testa jeste da je in-display senzor nešto sporiji od tradicionalnih, što je očekivano jer se radi o novoj tehnologiji.

Vivo u svom telefonu koristi novi Synaptics optički senzor, na kome se radilo godinama. Ovo je najverovatnije tehnologija na kojoj su sarađivali Synaptics i Samsung za Galaxy S8, ali se na kraju ispostavilo da neće biti spremna za objavu telefona. Stvari su se u međuvremenu promenile i Vivo je blizu objave telefona (koji još uvek nema ime), a Synaptics je već počeo sa masovnom proizvodnjom ovih Clear ID senzora.

Vivo najavio prvi telefon sa senzorom otiska prsta ispod displeja

Izvor: The Verge

Komentari

0 Dodaj komentar

Nvidia ažurirala svoje drajvere kako bi osigurala CPU memoriju od Meltdown i Spectre ranjivosti

Novi Huawei Wi-Fi ruteri su sposobni da signalom pokriju velike oblasti

10104
10105
10106
10107
10108
10109