Pogledajte gde Apple pravi novac

Jasno je da su iPhone telefoni ono što kompaniji donosi novac, a u kojoj je to meri u odnosu na ostale proizvode - pokazuje nam priloženi infografik

Apple je pre nekoliko dana objavio finansijski izveštaj za poslednje tromesečje prethodne godine, u kome možemo videti da je ova kompanija ostvarila najveći profit u istoriji kada se gledaju sve kompanije. Rekord je do sada držao gigant iz Rusije, kompanija Gazprom sa 16 milijardi dolara, ali je Apple oborio rekord – sa neverovatnih 18 milijardi dolara.
Prosečna cena iPhone telefona u ovom tromesečju je bila 687 dolara, što je 50 dolara više nego ranije zbog činjenice da Apple sada ima iPhone 6 Plus telefon. Ovo dobija na značaju ako se zna da je prosečna cena Android telefona 254 dolara, a nakon svega se i jasno vidi zašto je ova kompanija imala prihod od 76 milijardi dolara. Prosečna cena proizvodnje jednog iPhone-a je i dalje 220 dolara, čak i nakon redizajna koji je dobio najveći model. Jasno je da su iPhone telefoni ono što kompaniji donosi novac, a u kojoj je to meri nam pokazuje priloženi infografik.
applenovac2.jpg
Izvor: Phonearena
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi