Greška

Došlo je do greške.

Pogledajte firmu koju zaposleni sami vode (Video)

19.05.2017 13:37 | 3 Biznis IT
Pogledajte firmu koju zaposleni sami vode (Video)

Nakon uspešne serije otvorenih predavanja u okviru CodeTalks programa, koji u nekoliko gradova u Srbiji organizuje kompanija Seavus, ovu priliku su dobili programeri iz Kragujevca. Benchmark je iskoristio posetu kompaniji Seavus, odnosno događaju Code Talks koju ova kompanija sada već tradicionalno organizuje u gradovima širom Srbije, da porazgovara sa zaposlenima o specifičnoj organizaciji unutar same kompanije.

Sama kompanija je uvela model "Extreme Leadership" za svoje zaposlene, koji podrazumeva da zaposleni samostalno rukovode dnevnim obavezama u kancelariji, po principu moderne demokratije. Oni sami biraju svoje predstavnike, a firma mesečno izdvaja sredstva kojima zaposleni upravljaju upravo preko ovih izabranih delegata. Odluke poput investiranja budžeta, odabira inventara koji će se nabavljati, destinacija za team building ili studijska putovanja, donose sami unutar svog kolektiva.
O ovim odlukama i drugim tekućim temama razgovarali smo sa direktorkom Seavus kancelarije u Srbiji, Milicom Stojanović, senior developerom Matejom Opačićem, te zaposlenima u kompaniji. Preporučujemo da pogledate video i da se uverite gde ne samo zaposleni, već i rukovodstvo vide benefite od ovako specifične radne organizacije.

Izvor: Benchmark

Dejan Neregistrovan korisnik
Baš lepo od Subtractora, ali da mu objasnim mada mislim da i sam zna, da ako ima zaposlene određenog nivoa svesti i inteligencije, bilo kakva vrsta ili obim autonomije u njihovom radu smanjuje pritisak, a proporcionalno ako ne i eksponencijalno povećava njihov učinak, zalaganje i motivaciju ...
Ko god da je poslodavac, dovoljno je pametan ili je i sam je verovatno osetio benefite istog u nekom periodu ...
Nije ovde reč toliko o slobodama koliko o građenju odgovornosti, što naravno pozitivno utiče na lik i delo zaposlenog ...
Jednog dana će verujem većina njih nešto slično primeniti na nekim svojim samostalnim projektima ...
Ali kako i sam "nick" govori, kod Gospodina je verovatno sve u "oduzimanju" ...
subtractor Član postova: 4737
******stina.
Ne donose oni nikakve posebne odluke (barem ne prema ovom tekstu). Dobiju budzet pa ga iskoriste kako zele, ali je to budzet namenjen za tu svrhu. Vrh firme se samo olaksao odluka koje ih ne zanimaju. Koga je briga da li ce prasinari da idu na stoni tenis i posle na pljeskavicu ili ce na karting pa kuci.
Upiskili se od srece sto im je neko rekao da nesto od njih zavisi. Oni su glavni.
Odgovornost je kada odluka moze da te kosta nesto, kada ulazes uz rizik, a ne kada predlozis kako je najbolje baciti pare.
lepi kokan Član postova: 4132
Benefiti samoupravljanja...

Facebook planira da strimuje eSports igre

Motorola najavila Transform your smartphone izazov u Europi

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609