Greška

Došlo je do greške.

Podaci preko 267 miliona Facebook korisnika su navodno izloženi onlajn

20.12.2019 11:32 | 0 Software/Web
Podaci preko 267 miliona Facebook korisnika su navodno izloženi onlajn


Preko 267 miliona Facebook korisnika, prema navodima, ima izložene podatke o dokumentaciji, broju telefona i imenima. Ovo u izveštaju navode analitička kompanije Comparitech i sigurnosni istraživač Bob Diachenko. Informacije su pronađene u bazi podataka, kojoj je moguće pristupiti bez lozinke ili bilo koje druge verifikacije. Istraživači veruju da su informacije prikupljene kao deo ilegalne operacije ili zloupotrebom Facebook API-ja.

Diachenko ističe da je prijavio bazu podataka provajderu koji upravlja IP adresama servera, ali je uvid u sadržaj baze bio izložen gotovo dve nedelje. U međuvremenu, podaci su objavljeni i mogli su se preuzeti na jednom hakerskom forumu.

Iz kompanije Facebook ističu da prate problem, ali veruju da su verovatno u pitanju informacije koje su prikupljene pre nego što je kompanija načinila izmene sigurnosti pre nekoliko godina, kako bi bolje zaštitila privatnost korisnika.

 

Povezana vest: Facebook se suočava sa istragom u EU zbog prikupljanja podataka korisnika


Ovo nije prvi put da su podaci miliona Facebook korisnika izloženi onlajn. Tokom septembra je otkrivena još jedna baza sa 419 miliona podataka, povezanih sa Facebook nalozima. Godinu dana pre toga, hakovanje je izložilo javnosti privatne informacije 29 miliona korisnika. Ranije ove godine, eksterne greške su objavile podatke 540 miliona Facebook korisnika, dok je preko 20.000 zaposlenih u Facebooku imalo pristup lozinkama 600 miliona korisnika.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P30 Lite 2020 uskoro u Evropi

HTC Vive Cosmos dostupan i u Srbiji

10504
10505
10506
10507
10508
10509