Greška

Došlo je do greške.

Poco X4 GT - puno brzine ali i kompromisa (video)

27.09.2022 13:37 | 0 Mobile
Poco X4 GT - puno brzine ali i kompromisa (video)

Puno procesorske snage, odličan u gejmingu, umerena potrošnja i zagrevanja, reklo bi se, pa kud više od toga. Ali, tu su morali da budu i određeni kompromisi kako ovaj telefon ne bi završio u nekom višem cenovnom razredu.

Evo nam na Benchmark testu i četvrtog Poco telefona ove godine: u skladu sa godinom koja je takva kakva jeste, nije tu bilo uzbuđenja kao prethodne sezone, pa i onih pre nje, slobodno možemo da kažemo da je vreme čuda za nama. Čak ni Xiaomi i Poco koji su nas zaista bezbroj puta šokirali neverovatnim odnosom uloženo – dobijeno, ove godine nisu u bili situaciji da nas obore s nogu. A na test je konačno prispeo Poco X4 GT u vezi koga je bilo solidnog interesovanja u vašim komentarima.

Jer one klase koju su u prethodne dve godine činili telefoni sa Snapdragon 860 i 870 procesorima ove sezone nema, nema tih finih nijansi u ponudi kakve smo imali do sada, pa se sve nekako svelo na nedovoljno dobre telefone i telefone koji su dobri – ali i skupi većini korisnika. I sad tu treba balansirati, pronaći mogućnost da to bude dovoljno dobro, ne i preskupo...pa da pogledamo da li je Poco sa modelom X4 GT na tom planu uspeo.

Poco X4 GT je telefon baziran na Mediatek Dimensity 8100 čipsetu, veoma, veoma dobrom čipsetu koji koristi sasvim solidan broj telefona kojih nema kod nas u ponudi, dobar deo tih modela je samo za dalekoistočna tržišta – ali smo mi imali priliku da ga isprobamo na primeru Realme GT3 Neo modela koji – takođe nije dostupan kod nas. Radi se o izuzetno dobrom procesoru izrađenom u 5 nanometarskom procesu kompanije Taiwan Semiconductors, gde MediaTek nije jurio visoke radne taktove kako bi telefone sa ovim čipsetom poštedeo pregrevanja i – izrađen je u ne tako uobičajenom 4+4 rasporedu jezgara. Ali po brojnim Benchmark testovima je tu negde, rame uz rame sa Snapdragonom 888, tačnije bi bilo reći njegovom Plus varijantom koja je rešila neke probleme svog prethodnika. U nekim sintetičkim testovima Mediatek je tek za korak iza a to znači snage na pretek.

Sve funkcije koje nude Redmi uređaji, a da to niste znali

Prvi pravi trejler za The Last of Us TV seriju

10104
10105
10106
10107
10108
10109