Greška

Došlo je do greške.

POCO predstavlja nove flagship modele POCO F4 i X4

23.06.2022 14:59 | 0 Biznis IT
POCO predstavlja nove flagship modele POCO F4 i X4

POCO je popularna marka među mladim ljubiteljima tehnologije.Danas je lansirao nove POCO F4 i POCO X4 GT modele, najnovije uređaje sa najboljim procesorima u klasi koji donose odlične performanse, zadržavajući pristupačne cene.

POCO F4 nudi sve prednosti flagship pametnog telefona sa izuzetno efikasnom potrošnjom energije. Uz Snapdragon 870 flagship čipset, POCO F4 korisnicima donosi najbolje procesorsko jezgro do sada. POCO X4 GT je brz uređaj sa performansama podešenim za igranje i zabavu. POCO X4 GT je opremljen sa MediaTek Dimensity 8100 čipsetom, koji korisnicima obezbeđuje najbolju energetsku efikasnost u klasi uz performanse koje su u nivou trenutno vodećih procesora na tržištu.

„POCO-ovi proizvodi su uvek zahtevali najbolje performanse u klasi u svim segmentima, a sada kad predstavljamo POCO F4 i POCO X4 GT, uvereni smo da smo upravo to i postigli. Uzbuđeni smo što možemo da krenemo napred sa Snapdragon 870 i MediaTek Dimensity 8100 čipsetima“, rekao je Angus Ng, šef marketinga proizvoda u kompaniji POCO Global. „Ispunjavanje najviših standarda za zabavu vrhunskog kvaliteta uz održavanje pristupačnosti predstavlja pristup koji oličava POCO flagship iskustvo.”

 

POCO F4: moćan uređaj koji nudi puno prednosti

POCO F4 je opremljen vodećim Snapdragon 870 čipsetom i ima 7nm procesor sa 5G podrškom. Uređaj poseduje jezgro sa radnom frekvencijom na 3,2 GHz. Snaga procesora F4 modela skraćuje vreme učitavanja aplikacija, podržava igre sa visokim nivoom detalja i glatko iskustvo „skrolovanja“ na web stranicama i aplikacijama. Dobre performanse su rezultat ugradnje velike parne komore od 3112 mm², kao naprednog sistema hlađenja čipseta i zapravo je nadogradnja LiquidCool Technology 2.0. Najnoviji standardi memorija u vidu LPDDR5 RAM i UFS 3.1 ROM rešenja, omogućuju uređaju brži pristup podacima i multitasking.

POCO F4 je najtanji model u POCO liniji do sada. Uređaj ima 6,67 E4 AMOLED ekran i ultra-mali 2,76mm DotDisplay, jedan od najmanjih u industriji. Odličan ekran osvežava učestanišću od 120Hz i dok je stopa uzorkovanja dodira 360 puta u sekundi za brži odziv u radu. Sa maksimalnom osvetljenošću ekrana od 1.300 nita, POCO F4 garantuje da se i najmanji detalji sadržaja prikazuju verodostojno. Dva zvučnika, verifikovani Dolby Atmos sertifikatom, dodaju upečatljiv utisak dok slušate dinamičan i kristalno jasan zvuk. Njegove brojne mogućnosti u kontekstu iskustva korišćenja uz dodatak visokih performansi, čine ga najisplativijim uređajem u kompletnom „flagship“ segmentu mobilnih telefona.

 poco_F4.jpg

Postavljanje trostruke zadnje kamere POCO F4 omogučuju odličnu optičku stabilizaciju slike (OIS) na glavnoj kameri od 64 MP. Rezultat su jasne i oštre fotografije čak i pri slabom osvetljenju. Uz glavnu kameru od 64MP ide ultraširoka kamera od 8MP i makro kamera od 2MP. Zajedno, ovaj trostruki sistem, hvata čak i najsitnije detalje. POCO F4 kamera podržava 4K rezoluciju i dolazi sa mnoštvom zabavnih i praktičnih funkcija, uključujući Panoramic Selfie Mode, Night Mode, AI Skyscaping 4.0 i AI Erase 2.0.

POCO F4 stiže opremljen baterijom kapaciteta 4.500 mAh (tipično) i turbo punjenjem od 67 W, pri čemu je potrebno samo 38 minuta da se napuni do 100%. Sa potpuno napunjenom baterijom, nudi do 10 sati igranja, 21 sat video reprodukcije i 119 sati reprodukcije muzike. Uređaj koristi tehnologiju Middle Middle Tab (MMT), metod brzog punjenja koji struju sprovodi u dva podeljena pravca radi poboljšane brzine i stabilnosti punjenja, održavajući performanse na visokom nivou u dužem vremenskom periodu.

 

POCO X4 GT: brzina igranja i zabava visokih performansi

POCO X4 GT poseduje MediaTek Dimensity 8100 čipset i napredni TSMC 5nm procesor, isporučujući korisnicima visoke performanse uz održavanje niske potrošnje energije i minimalno zagrevanje. POCO X4 GT poseduje LPDDR5 RAM i UFS 3.1 ROM, što ovaj uređaj čini jednim od najboljih POCO modela za baratanje sa podacima, i igranje u pogledu visokog FPS-a. Sistem za hlađenje LiquidCool Technology 2.0 može održava SoC hladnim i omogućujući glatko iskustvo rada, te mogućnost da see uređaj iskoristi do krajnjih granica. 

POCO X4 GT po prvi put primenjuje format LCD ekrana od 20,5:9, čineći uređaj udobnim za držanje. Sa ciljem da ponudi najbolji LCD na tržištu, model dolazi sa POCO LCD True Display ekranom. Podešavanje temperature boje ekrana zavisi od spoljašnjih uslova osvetljenja, što omogućava lagodno korišćenje. Da bi bio prijatan za gledanje, POCO X4 GT redukuje emitovanje štetnog plavog svetla do 30%. POCO X4 GT prikazuje milijardu boja kroz podršku DCI-P3 spektra.

 poco_X4.jpg

POCO X4 GT brzo i bezbedno puni bateriju od 5.080 mAh uz turbo punjenje od 67W, omogućavajući da se za samo 46 minuta napuni do punog kapaciteta. Za samo 6 minuta može se napuniti 25% i još 30 minuta do 85% kapaciteta. Uz pomoć tehnologije Middle Middle Tab (MMT), omogućava vam da igrate više od 90 minuta uz samo 10 minuta punjenja.

Ovaj telefon poseduje trostruku zadnju kameru i Dolby Atmos stereo zvučnike, POCO X4 GT se pretvara u sposobnu 4K kameru sa praktičnim i atraktivnim funkcijama koje pomažu korisnicima da ostvare svoj kreativni potencijal. Uz glavnu kameru od 64 MP, ultra-široku kameru od 8 MP i makro kameru od 2 MP, telefon snima svaki detalj, bilo da se nalazi blizu ili daleko. A za visokokvalitetne selfije, prednja kamera od 16 MP dobro pokriva svaki ugao. Stiže sa 19 unapred instaliranih šablona za vlog, kao i funkcijom Drafts, zbog čega će korisnici moći da snimaju i uređuju kvalitetan sadržaj od samog početka.

Veran svojoj prirodi uređaja sa svim prednostima, POCO dodaje još jednu uslugu kada su u pitanju POCO F4 i POCO X4 GT. Korisnici mogu uživati u vrhunskoj podršci koja nudi jednokratnu besplatnu uslugu popravke ekrana tokom prvih 6 meseci nakon kupovine.

POCO F4 i POCO X4 GT imaće unapred instaliranu YouTube Premium pretplatu. Korisnici mogu da uživaju u sadržajima platforme YouTube Premium do dva meseca besplatno. To znači dva meseca bez oglasa, gledanja van mreže i neprekidnog pristupa video i muzičkom sadržaju širom Youtube platforme.


Dostupnost proizvoda

POCO F4 stiže u tri boje: Night Black, Moonlight Silver, Nebula Green. Takođe će biti dostupan u dve varijante: 6GB+128GB i 8GB+256GB.

POCO X4 GT raspolaže sa tri kolor opcije: Silver, Black i Blue. Takođe će biti dostupan u dve varijante: 8GB+128GB i 8GB+256GB.

Lokalne cene uređaja će biti uskoro poznate.

 

Izvor: saopštenje za javnost

Dok vi radite, MacBook bežično puni vaš telefon i sat

Noćno napajanje solarnom energijom bez problema

10604
10605
10606
10607
10608
10609