Greška

Došlo je do greške.

Počinje proizvodnja Samsung UFS 4.0 fleš memorije

04.08.2022 14:29 | 0 Hardver
Počinje proizvodnja Samsung UFS 4.0 fleš memorije

Samsung je prvi put zvanično objavio kako aktivno radi na razvoju novog standarda fleš memorije namenjene prvenstveno upotrebi u mobilnim telefonima, UFS 4.0 donosi značajna unapređenja u odnosu na UFS 3.1. Kako javlja Wccftech, prvi memorijski moduli su spremni i ova kompanija planira da otpočne masovnu proizvodnju tokom tekućeg meseca. 

Značajno bolje performanse 

Tokom trajanja događaja Flash Memory Summit 2022 posvećenom fleš memorijskim rešenjima, kompanija Samsung objavila je planirani datum proizvodnje svoje nove UFS 4.0 fleš memorije namenjene upotrebi prvenstveno na prenosivim uređajima. Kako sami zvaničnici kompanije kažu, “Prvi primerci UFS 4.0 memorijskih modula na svetu počeće masovno da se proizvode tekom ovog meseca. Novi standard postaće ključna komponenta u najbržim telefonima današnjice koji zahtevaju ogromnu brzinu procesiranja podataka prilikom prikazivanja slike visoke rezolucije i tokom igranja zahtevnih video igara, dok se planira i kasnija upotreba u VR i AR sistemima”.

Samsung_UFS4._2.jpg 

Što se tiče tehničkih specifikacija, UFS 4.0 memorijski moduli uspevaju da postignu brzine sekvencijalnog čitanja podataka od 4.200 MB/s uz brzine sekvencijalnog upisa podataka od 2.800 MB/s. Po jednoj magistrali ovaj tip fleš memorije donosi brzinu od čak 23,2 Gbps, što predstavlja duplo bolje performanse u odnosu na trenutno aktuelnu UFS 3.1 memoriju. Pored toga, ovaj tip fleš memorije obećava i 46% poboljšanu energetsku efikasnost u odnosu na svog prethodnika. Za kraj, UFS 4.0 doneće i podršku za povećani kapacitet prostora za skladištenje podataka od maksimalno 1 terabajta. 

Prvi uređaji 

U ovom trenutku nije poznato koji će tačno biti prvi uređaj koji će koristiti UFS 4.0 memorijske module, ali sasvim logično se pretpostavlja da bi to mogao biti neki od modela Samsung Galaxy S23 serije. To bi svakako predstavljalo jednu ozbiljnu nadogradnju i donelo odlična poboljšanja performansi, a ništa manje se i ne očekuje od Samsung “flagship” telefona. 

Poznate specifikacije Motorola Edge 2022

Revolucija sklopivih pametnih telefona: Huawei Mate Xs 2 i Huawei P50 Pocket

10203
10205
10206
10207
10208
10209