Greška

Došlo je do greške.

Plex hakovan, ako imate nalog - menjajte šifru, koliko odmah

25.08.2022 14:39 | 0 Software/Web
Plex hakovan, ako imate nalog - menjajte šifru, koliko odmah

Plex je ekstremno popularan servis za strimovanje sadržaja na razne uređaje koji takođe dobija sve raznovrsniju ponudu sadržaja za svoje plaćene pretplatnike. Međutim, kako prenosi TheVerge, sa bezbednosne strane im ne ide baš najbolje.

Sigurnosni propusti

Platforma Plex postala je juče svojim korisnicima mejl kojim ih obaveštava kako se dogodio bezbednosni propust (čitaj hakovani smo). Naime, kompromitovani su podaci korisnika uključujući podatke o njihovim nalozima, korisničkim imenima, mejl adresama i lozinkama. Iako čelnici platforme Plex navode kako su “sve lozinke za naloge koje su hakovani osigurane u skladu sa tekućim bezbednosnim protokolima”, ipak se savetuje da vašu lozinku promenite.

Tačna sadržina mejla glasi “Juče, otkrili smo sumnjivu aktivnost unutar jedne od naše baze podataka. Odmah smo otpočeli istragu i čini se kako je nepoznata strana uspela da pristupi ograničenom broju ličnih podataka koji uključuju mejlove, korisnička imena i enkriptovane lozinke”. U ovom trenutku nema indikacija o ugroženosti drugih vidova korisničkih podataka, a takođe se ne pominje potencijalni pristup privatnim bibliotekama u kojima korisnici sami skladište svoje lične multimedijalne fajlove.

ScreenShot20220318at4.49.28PM.jpg

Pored svega ovoga, Plex uverava korisnike kako su njihove finansijske informacije ostale sigurne unatoč hakovanju njihove platforme jer se informacije o kreditnim karticama i drugim podacima vezanim za plaćanje njihove premijum usluge ne skladište na njihovim serverima i nisu bile podložne problemima prisutnim prilikom ovog hakovanja.

Pronađen uzrok

Čelnici ove platforme tvrde kako su pronašli razlog koji je dozvolio proboj njihovih bezbednosnih protokola i da “Odrađujemo dodatna ispitivanja kako bismo bili sigurni da je bezbednost svih naših sistema dodatno unapređena kako bismo sprečili slične situacije”. Sve je ovo lepo, ali ukoliko imate Plex nalog, naš savet je da odmah promenite lozinku na vašem profilu i za budućnost postavite i “two-factor” identifikaciju profila, čisto za svaki slučaj. Što je sigurno, sigurno je.

Sve informacije o opštem zdravstvenom stanju na zglobu vaše ruke

Honor sprema iznenađenje na IFA sajmu, tehnologija zvuka u fokusu

10504
10505
10506
10507
10508
10509