Greška

Došlo je do greške.

PlayStation Classic pokretaće emulator otvorenog koda koji su napravili fanovi

12.11.2018 11:30 | 0 Games
PlayStation Classic pokretaće emulator otvorenog koda koji su napravili fanovi

 

PlayStation Classic, Sonijev odgovor na Nintendov NES Classic I SNES Classic, pokreće  emulator otvorenog koda koi su napravili entuzijasti I zaljubljenici u PS

Kotaku izveštava da lista licenci za open-source softver, do koje se dolazi kroz PlaStation Classic menu, otkriva da mini konzola koristi PCSX ReArmed kako bi emulirala igre iz originalnog PlayStationa, koji je objavljen još pre 24 godine.

Nintendo je napravio emulator koji je zasnovan na NES Classic I SNES Classic-u, ali Sony je odlučio da iskoristi softver svojih fanova I zaljubljenika, koji je originalno napravljen za Pandora portabl uređaje.

 

Pogledajte još: Analitičari veruju da PlayStation 5 stiže krajem 2019. godine

 

Sonijeva upotreba PCSX ReArmed emulatora u PS Classic-u je dozvoljena, obzirom na to da je softver otvorenog koda. Pa opet, ovo se može smatrati neočekivanim, jer kompanija nije baš poznata po tome što je naklonjena emulatorskoj zajednici.

Kompanije za proizvodnju video igara, kao što je Nintendo, presavili su tabak I tužili proizvođače emulatora, sa izgovorom borbe protiv piraterije. Utoliko odluka Sonija zvuči još više ironično.

 

 

I dok bi se to moglo posmatrati I kao lenjost Sonija, PCSX ReARMed u PlayStation Classic-u ima smisla. Umesto da troše vreme I resurse na izradu zvaničnog emulatora, zašto ne bi iskoristili već gotov I besplatan softver koji se razvija I testira već godinama?

PlayStation Classic će biti objavljen 3. Decembra po ceni od 100 US dolara. Prednarudžbine se već primaju za ovu konzolu, koja izgleda kao I originalna verzija PS-a, samo je 45% manja.

Sony će preinstalirati 20 igara među kojima su I naslovi poput Final Fantasy VII, Grand Theft Auto, i Twisted Metal.

Izvor: Digitaltrends

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Patch za Fallout 76 iznosi 52 GB, više nego kompletna igra!

Novi Fortnite donosi NFL timove i njihove dresove u ovu popularnu igru

10404
10405
10406
10407
10408
10409