Greška

Došlo je do greške.

PlayStation bi mogao dobiti sopstvenog digitalnog asistenta

30.09.2019 13:50 | 0 Games
PlayStation bi mogao dobiti sopstvenog digitalnog asistenta


Pojavljuje se sve više gedžeta i uređaja koji u sebi imaju ugrađenog digitalnog asistenta u nekom obliku. Čak i naši pametni TV uređaji i kućni aparati stižu sa ovom vrstom podrške, tako da ne predstavlja iznenađenje informacija da Sony razmatra mogućnost da sopstvenog digitalnog asistenta implementira u PlayStation konzolu.

Ovo nagoveštava nedavno otkriveni patent, u kojem se pomenuti digitalni asistent naziva "PlayStation Assist". S obzirom na to da je namenjen gejming konzoli, neće biti u pitanju asistent koji je sličan normalnim digitalnim modelima koji vas obaveštavaju o vremenu i podešavaju podsetnike.

 

Pogledajte još: Sony prodao 100 miliona PlayStation 4 konzola

 

Umesto toga, Sonijevo rešenje će gejmerima pomagati tokom igranja igara. U opisu za prijavu patenta stoji sledeće objašnjenje: "Na primer, kada se igrač zaglavi/zastane u delu gejming aplikacije, može zahtevati pomoć od back-end servera za asistencije. Zahtev može biti u bilo kom formatu, kombinaciji formata, uključujući zvuk, tekst, video i drugo. Server za asistencije u igrama je konfigurisan da odgovori na upit zasnovano na aktuelnom sadržaju igre iz kojeg je zahtev za pomoć stigao".

Naravno, ovo rešenje je još uvek u obliku patenta i ne potoje garancije da će biti implementirano u stvarnosti. Ukoliko se to desi, PlayStation konzoli bi ovo moglo omogućiti da se značajnije diferencira od konkurencije.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Honor 9X uskoro stiže sa 8GB RAM-a

Geekbench otkriva još dva člana Intel X serije procesora desete generacije

10404
10405
10406
10407
10408
10409