Greška

Došlo je do greške.

PlayStation 5 se ne očekuje pre 2021. godine

25.05.2018 21:01 | 7 Games
PlayStation 5 se ne očekuje pre 2021. godine


Sony je potvrdio da kompanijinu novu PlayStation 5 konzolu ne bi trebalo očekivati bar u naredne tri godine.

PlayStation 4 je imao fantastičan ciklus do sada, sa 79,4 miliona isporuka širom sveta, a sistem će nastaviti svoje postojanje bar do 2021. godine, kako su nedavno istakli zvaničnici kompanije Sony.

Znamo da Sony radi na narednoj konzoli, koja bi mogla imati diskretnu grafiku umesto APU dizajna. Takođe, postoji i ogromna šansa da će PlayStation 5 moći da pokreće PlayStation 4 igre.

Sada je Džon Kodera, šef PlayStationa, potvrdio da novi konzolni hardver neće biti objavljen tokom kompanijinog narednog trogodišnjeg plana, koji se završava 31. marta 2021. godine.

Sa PlayStation 5 konzolom (ili kako god je Sony bude nazvao) očekuje se veći fokus na mrežni sadržaj, koji se širi i izvan okvira igara.

Izvor: TweakTown

mrtavker Član postova: 2937
Meni je ovo baš dobra stvar što pokušavaju da isisaju sve iz jedne generacije konzole. Šta treba, da nam proguraju hiperprodukciju kao kod mobilnih telefona gdje će konzole izlaziti svako pola godine ili godinu bez da se i prethodna generacija ohladila?
Usput igre se igraju zbog igara, a ne zbog grafike i detalja. Kad hoću da gledam detalje i grafiku izađem iz kuće.
vatrogasac53 Član postova: 855
Citiram korisnika: blueMeni je fascinantan podatak da će PS5 uopšte i izaći. Pre par godina svi su predviđali slom tržišta konzola a ono još aktivno. Doduše na mišiće. Trio Sony/MS/Nintendo opstaju tako što na silu drže neke franšize vezane za svoje konzole - takozvane ekskluzive. Drugo, piraterija je manja na konzolama. Uporedite prodaju GTA V na konzolama i na PC-u. U svakom slučaju, ne verujem da je postavljeni datum uzrokovan razvojom konzole, jer ipak je to sad prepakovan PC, već činjenicom da Sony smatra da PS4 može još novca da izvuče.
Kakva glupost. Ko je predviđao slom, jedino zatucani PCMR igrači, koji po 15x igraju Witchera i odbijaju da uzmu PS4, sve i da je džabe.Te ekskluzive nisu tzv. već realni razlog zašto ljudi prelaze u Sony ekosistem. Piraterija na konzoloma je ograničena na starije naslove zbog FW. Na PC može sve odma i sada, ali nema dobrog (čitaj ekskluzivnog) sadržaja, tu ni 1080ti ne pomaže.Za starije stvari (koje jesu eksluziva na PC) najnoviji hardver je savršeno suvišan. PC ima sve moćniji hardver, ali sve slabiji sadržaj i tako je već nekoliko godina. Ne vidim ko bolje drži industriju zabave nego Sony.
blue Član postova: 2087
Meni je fascinantan podatak da će PS5 uopšte i izaći. Pre par godina svi su predviđali slom tržišta konzola a ono još aktivno. Doduše na mišiće. Trio Sony/MS/Nintendo opstaju tako što na silu drže neke franšize vezane za svoje konzole - takozvane ekskluzive. Drugo, piraterija je manja na konzolama. Uporedite prodaju GTA V na konzolama i na PC-u.
U svakom slučaju, ne verujem da je postavljeni datum uzrokovan razvojom konzole, jer ipak je to sad prepakovan PC, već činjenicom da Sony smatra da PS4 može još novca da izvuče.
Sale83 Član postova: 2556
Dokle god razvoj igara ne sprecava rad konzole, nova generacija na trzistu nije potrebna.Ciljna grupa su ipak gejmeri, ne gledaci specifikacija.
A ko zeli najnoviji hardver, najnapucanije preformanse, tu je PC.
Konzole nikad nisu ni jurile da imaju zadnji hardver vec da budu sto duze tu i da na njoj mozes da igras sta god sto je izaslo za nju, bez da kukas sto nesto ne mozes da pokrenes.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
za dve, najkasnije tri godine Neregistrovan korisnik
Nema smisla najaviti PS5 a znamo da nije iskoriscen max iz ove generacije konzola ... toliko dobrih naslova je tek pred nama. Nova "konzola" nece izaci pre jesen 2021/najdalje prolece 2022. Do tada gospoda iz eminentnih gaming kompanija imaju zadatak da premoste problem sa limitima konzola generalno, usmeravajuci industriju igara u streaming box-ove ... cd odlazi u istoriju i kablovi takođe, dovodjan ce svakom biti Smart TV ... akcent ce biti na marketingu za igre, veliki novac ce preusmerava u interaktivne filmove (svako odlucuje o svom The End-u), eSport-u, promociji kriptovaluta (njima cete MORATI da kupujete). PS5 nece biti onakav kakav svi zamisljamo, nije pretpostavka da ce pricati sa nama ... taj glas vam je sigurno poznat sa kraja svakog reklanmog clipa za PS.
p.s. Gaming industrija ce izvesno asimilirati gotovo sve sadasnje industirje zabave, tu mislim i na Luna-parkove, Disniland, itd. Bice moguće polagati vožnju recimo kod kuce ili zaradjivati kao menadzer u eSportu (razgradis sportistu, dobrim partijama zasluzis poziv neke eSport ekipe ... i bukvalno dobijas pare i vodis karijeru svog avatara)
Uzivajte u PS4 naslovima, najbolje tek predstoji. Ko nije nabavio PS4 do sada, toplo preporucujem da kupite polovan ... cene su smesne a nude topp zabavu.
... e da samo privilegovani ce 2022 igrati igre

Sony se nada da će 5G omogućiti održivo poslovanje Xperia brenda

Samsung otvara nove globalne centre za veštačku inteligenciju (AI)

10404
10405
10406
10407
10408
10409