Greška

Došlo je do greške.

PlayStation 4 je postao druga najprodavanija konzola svih vremena

30.10.2019 17:20 | 3 Games
PlayStation 4 je postao druga najprodavanija konzola svih vremena


Sony je objavio da je između jula i septembra prodao 2,8 miliona PlayStation 4 konzola. S obzirom na to da je kompanija pre tri meseca dostigla prodaju od tačno 100 miliona primeraka konzole, konačna prodaja sada iznosi 102,8 miliona. To znači da je PlayStation 4 prevazišao prodaju koju je ostvario originalni PlayStation.

PlayStation je, u svoje vreme, bio ogroman uspeh za Sony. Prodat je u 102,5 miliona primeraka, što je bilo značajno više od konkurencije u to vreme, kao što su Sega Saturn i Nintendo 64. Sve do sada, originalni PlayStation je bio druga najprodavanija konzola svih vremena. Na prvom mestu se i dalje nalazi PlayStation 2, sa prodajom od ogromnih 155 miliona primeraka. Sa najnovijim rezultatom, PS4 je prevazišao i Nintendo Wii, koji je prodat u 101,6 miliona primeraka.

 

Povezana vest: Sony prodao 100 miliona PlayStation 4 konzola


Sve navedeno svakako predstavlja veliko dostignuće za Sony, ali je jasno da se životni ciklus konzole polako stišava i uskoro završava. Prihodi od gejminga japanske kompanije su u padu od 17 procenata na godišnjem nivou, dok je profit u padu za 28 procenata. Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer svi čekaju prazničnu sezonu naredne godine, kada se očekuje PlayStation 5.

Ipak, PlayStation 4 je još uvek u opticaju. Na konzolu uskoro stiže nekoliko ekskluzivnih naslova, među kojima su The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, kao i Death Stranding koji će biti objavljen već naredne nedelje.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

ak47 Novi član postova: 260
Plus cena konzole pristupacna svima... veliki broj akcija, stabilniji serveri...
Sent from my iPhone using Tapatalk
blue Član postova: 2155
Iskreno - zasluženo. Odlična, kako za lokalni gejming tako i za online. PSN je postavio standard (uz Steam) kako treba da funkcioniše online market, preplata i sam gejming. PSN Plus preplata takođe dobro osmišljena. Free igre, akcije, popusti i sl. Isto tako sharing (host/guest).

Google će u svojoj pretrazi prestati da indeksira sajtove koji imaju Flash

Huawei P30 Pro u još boljoj i lepšoj Mystic Blue varijanti

10404
10405
10406
10407
10408
10409