Plastc menja sve platne kartice

Plastc menja svu silu kreditnih kartica, samo jednom karticom debljine 0,8 mm koja se sinhronizuje sa telefonom korisnika preko Bluetootha

Koliko tehnologije može da stane u kreditnu karticu debljine 0,8 mm? Prvi pokušaj da nam to pokaže izveo je Coin, a sada dobijamo drugi pokušaj u “card tech” kategoriji koji donosi Plastc. Plastc nudi sinhronizaciju sa telefonom korisnika putem Bluetooth konekcije, a omogućava jednostavno prebacivanje između čak 20 kartica ili bar kodova koristeći E-ink touchscreen, a nudi i NFC za transakcije bez kontakta, EMV čip za najnovije čitače kartica kao i RFID.
Plastc takođe uključuje i razne mere bezbednosti, kao što je PIN kod koji se mora uneti na E-ink ekran, ali i uslov da korisnik može da doda isključivo karticu sa svojim imenom na njoj. A tu je i Plastc-ov “remote wipe” mod, koji može obrisati karticu u slučaju gubitka ili krađe, kao i mogućnost da prikaže uživo saldo kartice na E-ink ekranu, radi provere stanja računa pre plaćanja. Plastc se može kupiti u pretprodaji već danas po ceni od 155 dolara, ali će na tržište stići tek tokom narednog leta.
Izvor: TheVerge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi