Pixel telefoni dobijaju personalizovanu procenu trajanja baterije

Pixel telefoni postaju pametniji svakog dana, a prema najnovijoj najavi, dobiće funkciju pod nazivom Smart Battery, koja će Pixel korisnicima pružati pretpostavke personalnog trajanja baterije telefona

Pixel telefoni postaju pametniji svakog dana, a prema najnovijoj najavi, dobiće funkciju pod nazivom Smart Battery, koja će Pixel korisnicima pružati pretpostavke personalnog trajanja baterije telefona.
Da bismo razumeli kako Smart Battery funkcija radi, pogledajmo kako su ove procene izrađivane ranije: Ako korisnik koristi Pixel nekoliko sati i svakim satom potroši 10% baterije, sistem će pretpostavljati da će se baterija trošiti istim intenzitetom i svoju procenu zasniva na toj pretpostavci. U praksi, postoji dosta scenarija gde će se ovakva informacija pokazati kao netačna.
Smart Battery funkcija doduše ima potpuno drugačiji pristup, jer se zasniva na procenama kako korisnik koristi uređaj u određenom periodu dana. U slučaju da korisnik koristi uređaj za prikaz multimedijalnog sadržaja od ponedeljka do petka, Pixel će tu informaciju uzeti u obzir i time proceniti dnevnu potrošnju. Ukratko, dnevne navike korisnika će igrati ključnu ulogu u proceni trajanja baterije na Google Pixel telefonima, što bi individualno trebalo da poboljša procenu.
est.jpg
Ovoj funkciji možete pristupiti putem Settings kartice, a zatim Battery opcije, a moguće je kliknuti i na sliku baterije kako bi se prikazala grafička prezentacija ovih predviđanja.
Google nije naveo na kojim modelima će ova funkcija biti dostupna, mada najverovatnije možemo očekivati – na sva četiri modela. Nadajmo se da će se ostali Android proizvođači ugledali na Google i implementirati ovakvu funkciju na predstojeće Android telefone.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi