Greška

Došlo je do greške.

Pixel Slate Chrome OS tablet je stvoren za multitasking

09.10.2018 22:29 | 0 Mobile
Pixel Slate Chrome OS tablet je stvoren za multitasking


Google je predstavio sopstveni tablet sa Chrome OS platformom, pod nazivom Pixel Slate.

Tablet ima ekran sa šest miliona piksela i 293 ppi. Google je optimizovao Chrome OS interfejs za iskustvo koje je približno onom na desktopu. Počinje verzijom Chrome-a za desktop, nastavlja sa G Suite-om i završava se podeljenim ekranom za bolji multitasking.

Launcher koristi Google tehnologiju za predviđanje aplikacija koje korisnik želi da pokrene. Google Assistant je takođe duboko integrisan u Pixel Slate. Ekran ima 3:2 odnos stranica i podržava unos uz pomoć pametne olovke.

Pixel Slate Chrome OS tablet ima odvojivu tastaturu, koja se sa ekranom povezuje preko pogo pinova, ostavljajući slobodnim USB-c port sa strane za ostale dodatke. Tastatura ima okrugle i zaobljene tastere, koji su tihi tokom kucanja i meki na dodir.

pixelslate2.jpg


Oni koji preferiraju stylus moći će da koriste Pixelbook Pen. Adobe je ugradio verziju Acrobata, koja omogućava obradu PDF fajlova i potpisivanje dokumenata uz Pen.

Pixel Slate je odličan i za multimediju, jer ima prednje stereo zvučnike, podršku za YouTube TV sa tri besplatna meseca korišćenja. Tablet ima dve kamere, obe od po 8MP. Prednja kamera je smeštena u centru, što je čini podobnom za video pozive. Kamera na poleđini ima podršku za Google Camera softver.

Google je tablet opremio Titan sigurnosnim čipom, a tu je i ugrađena zaštita od virusa. Pored ovoga Chrome OS će se automatski ažurirati u pozadini.

Google Pixel Slate na tržište stiže kasnije tokom godine, po ceni od 600 dolara za sam tablet, a dodatno se doplaćuju tastatura (200 dolara) i Pixelbook Pen (100 dolara).

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google Pixel 3 i 3 XL predstavljeni: veći ekrani, bežično punjenje

Google predstavio Home Hub pametni displej i novi Chromecast (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109