Greška

Došlo je do greške.

Pixel 6 se odriče Qualcomma, mogao bi koristiti prilagođeni čipset kompanije Google

03.04.2021 10:37 | 0 Mobile
Pixel 6 se odriče Qualcomma, mogao bi koristiti prilagođeni čipset kompanije Google


Prošle godine su se pojavile glasine da će Google dizajnirati prilagođeni čipset za svoje telefone. Prema novom izveštaju, te glasine su izgleda tačne i Google će u svom Pixel 6 telefonu, kasnije tokom godine, koristiti sopstveni SoC.

Prema navodima sajta 9to5Google, čip kodnog imena Whitechapel se razvija u saradnji sa Samsungom. To sugeriše da će Google-ov čip deliti neke softverske komponente sa čipovima kao što je Exynos 2100. Novi čipset je, prema navodima, povezan sa hardverskom platformom kodnog imena "Slider", koja će biti implementirana u dva Pixel telefona koji će biti objavljeni tokom jeseni. Telefoni nose kodna imena "Raven" i "Oriole", a bar jedan od njih će biti Pixel 6.

 

Pogledajte još: Google neće aplikacijama dozvoljavati pristup drugim instaliranim aplikacijama na Androidu


Ukoliko je izveštaj tačan, Google je korak bliže da postane nezavisan od Qualcomma i sa svojim čipovima kompanija bi mogla da primeni pristup koji je koristio Apple za svoj hardver, a ovo bi u budućnosti uključivalo i Google Chromebook uređaje.

Raniji detalji o čipsetu su sugerisali da će se u velikoj meri oslanjati na Google machine learning i imaće koprocesor za poboljšanje Google Assistanta.

Izvor: AndroidCentral

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Razer za malo para? - Razer Level Up komplet (video)

Hakeri malware-om napadaju varalice u Call Of Duty: Warzone igri

10104
10105
10106
10107
10108
10109