Greška

Došlo je do greške.

Pixel Watch bi mogao da stigne na proleće 2022. sa dizajnom bez okvira i Fitbit elementima

03.12.2021 11:05 | 0 Mobile
Pixel Watch bi mogao da stigne na proleće 2022. sa dizajnom bez okvira i Fitbit elementima

 

Google bi konačno mogao biti spreman da objavi svoj pametni sat, ukazuje izveštaj Business Insider-a. Gadget, koji se može ili ne mora zvati Pixel Watch, navodno je pod kodnim imenom „Rohan“, a interno se naziva i Android sat.

Nosivi uređaj je okrugao i nema okvire, kao što sugerišu procureli renderi. Verovatno će pokretati Wear OS, platformu koju su Google i Samsung zajednički razvili, a koja je debitovala u seriji Galaxy Watch 4.

Google-ove ambicije za pametne satove sežu još u 2016. godinu kada je navodno odustao od lansiranja koje je planirao u to vreme. Kompanija je umesto toga skrenula pažnju na OS za pametne satove i ranije ove godine kupila je proizvođača satova Fitbit.

Iako predstojeći Pixel Watch neće potpasti pod brend Fitbit, njegov softver može imati neke elemente Fitbit-a i integracija je interno nazvana „Nightlight“. Izvršni direktor Fitbit-a ranije je otkrio da će popularne Fitbit funkcije doći u Wear satove.

Današnji izveštaj takođe kaže da je Fitbit grupa sada deo jedinice za uređaje i usluge, a Fitbit tim sada radi sa zaposlenima u Google-u koji rade na nosivim uređajima. Ne iznenađuje informacija da se očekuje da Pixel Watch ima funkcije koje su usredsređene na zdravlje i fitnes, uključujući monitor otkucaja srca i funkciju brojanja koraka.Pogledajte još: Android 11 na skoro četvrtini svih uređaja, ali nije najkorišćenija verzija Google-ovog OS-a

Trenutna verzija uređaja traje jedan dan i puni se sporo. Google takođe planira veliki izbor kaiševa za satove, tačnije dvadeset, ako je verovati ranijem curenju. Google očigledno želi da osigura da će nosivi uređaj biti udoban za nošenje za većinu stanovništva, što implicira da bi mogao biti u različitim veličinama.

Sat je trenutno u fazi testiranja „dogfoodinga“, što znači da ga koriste zaposleni u Guglu. Ako sve bude po planu, sat bi mogao biti najavljen u proleće 2022.

Sa Pixel Watch-om, čini se da Google ne gleda samo na uspeh Apple Watch-a, već i na HealthKit ekosistem giganta iz Kupertina. Čini se da je na dobrom putu, s obzirom na to da je njegova renovirana platforma za satove navodno imala 17 odsto tržišta u trećem kvartalu 2021, što je 14 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine. Apple je sa druge strane pao na 22 odsto sa 28 odsto.

Verge je dodao u izveštaj da će Pixel Watch biti skuplji od Fitbit-ove ponude, što znači da će koštati više od 300 dolara. Ostaje da se vidi da li će nas oduševiti i naći mesto među najboljim pametnim satovima koji su danas dostupni.

Ranije se očekivalo da će Google predstaviti svoj prvi pametni sat zajedno sa Pixel 6 serijom, ali je lansiranje odloženo, navodno, zbog nedostatka čipova.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


POCO X3 Pro je bio najprodavaniji telefon u Evropi na Amazonu ovog crnog petka

Pojavio se zadnji panel Xiaomi 12 telefona, otkriva nam dizajn postavke kamere

10104
10105
10106
10107
10108
10109