Pipo smestio desktop PC u sklopivu tastaturu (video)

Kineski proizvođač Pipo je udahnuo novu ideju u segment prenosivih računara, tako što je smestio desktop PC u prenosivu, sklopivu tastaturu.

Kineski proizvođač Pipo je udahnuo novu ideju u segment prenosivih računara, tako što je smestio desktop PC u prenosivu, sklopivu tastaturu. Sajt Notebook Italia je Pipo KB2 računar primetio na HKTDC sajmu.

Na prvi pogled, Pipo KB2 izgleda kao prenosiva Bluetooth tastatura, koju možete saviti i smestiti u svoju torbu kada je ne koristite. Međutim, debljina je ono što ovaj uređaj odaje da u potpunosti prođe kao prenosiva tastatura. A razlog ove debljine jeste što Pipo KB2 u sebi ima implementiran Intel Atom x5-Z8300 Cherry Trail procesor, do 4GB RAM-a, do 64GB skladišnog prostora, 802.11ac WiFi modul, Bluetooth i sve drugo što je potrebno za pokretanje Windows 10 operativnog sistema. Tu su i USB 3.0 port, HDMI port, micro USB port i audio jack sa jedne strane tastature, kao i USB 2.0 port s druge strane. Prisutna je i 2500mAh baterija, koja će računaru omogućiti rad od nekoliko sati čak i kada nije priključen na izvor napajanja.Pipo planira da KB2 tastaturu-računar na tržište lansira u maju, a cena uređaja nije objavljena.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi