Greška

Došlo je do greške.

Philips OLED+935 TV nudi unapređenu obradu slike uz AI

08.09.2020 10:51 | 0 Multimedija
Philips OLED+935 TV nudi unapređenu obradu slike uz AI


Philips je tokom 2020. godine već predstavio AI funkcionalnost u obradi slike, kao prvi korak u poboljšanju kvaliteta slike za svoje nove OLED televizore. Sa novim 805/855/865 modelima Philips je predstavio novu unapređenu AI funkcionalnost u cilju dobijanja najprirodnije, najrealističnije i najživopisnije slike na TV uređajima.

Unapređena AI obrada slike će biti predstavljena i u novom kompanijinom premijum modelu televizora - OLED+935, a u pitanju je nadograđena verzija čipa u OLED TV uređajima, koja sada ima i dodatni AI čip. AI funkcija poboljšanja slike koristi neuronske mreže i mašinsko učenje da bi analizirala milione testova kvaliteta slike iz jedinstvene baze napravljene od strane Philips TV razvojnog tima u prethodnih 30 godina.

OLED+935 je takođe prvi TV koji poseduje novi jedinstveni anti-burn sistem napravljen da štiti OLED ekrane. Ovo rešenje koristi naprednu funkciju detektovanja logoa koja nadgleda mrežu od 32400 zona da bi veoma precizno detektovalo statični sadržaj i postepeno smanjivalo intenzitet lokalnog osvetljenja i time postiglo izbegavanje burn-in efekta bez umanjenja kvaliteta slike na drugim delovima ekrana.

 

Pogledajte još: Novi Philips monitor stiže sa 4K IPS panelom


Novi AI Smart Bit Enhancement 2.0 koristi novi softver i hardver da bi uklonio problem gubljenje detalja kod uklanjanja banding efekta kod izvora veoma slabog kvaliteta slike.

Philips spada u nekoliko proizvođača koji nude podršku za sve trenutne HDR standarde, dok novi P5 AI procesor za obradu slike poboljšava HDR performanse kod HLG, HDR10 i HDR10+ izvora. Četvrta generacija P5 procesora za  obradu slike može precizno da prati i mapira Maximum Content Light Level (MAX CLL) unutar HDR10 sadržaja u punom rasponu od 1000 nita do 4000 nita

Novi softver sadrži i Film Maker mode (FMM) koji automatski detektuje kodirani sadržaj i daje opciju gledaocu da izabere ovaj mod ili da zadrži trenutna podešavanja slike. Tu su i dva nova moda za poboljšanje pokreta - Pure Cinema mod i Movie mod.

Izvor: TP Vision

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi render prikazuje Nokia 3.4 u plavoj boji

Novi video prikazuje na koji način se rotira ekran LG Wing telefona

10304
10305
10306
10307
10308
10309