Greška

Došlo je do greške.

Petal Search je Huaweijevo rešenje za pristup milionima aplikacija

15.06.2020 19:35 | 0 Software/Web
Petal Search je Huaweijevo rešenje za pristup milionima aplikacija


Kompanija Huawei je objavila dostupnost "Petal Search - Find Apps" vidžeta za pretragu, koji stiže preinstaliran na novoj Huawei P40 seriji telefona. Takođe, moguće ga je pruzeti preko AppGallery servisa. Petal Search funkcioniše kao most za pristup milionima aplikacija i način pretrage vesti, fotografija i drugog sadržaja preko početnog ekrana uređaja.

Kako je još uvek na snazi odluka američke administracije koja kompaniji Huawei ne dozvoljava saradnju i poslovanje sa firmama iz SAD (a posebno sa kompanijom Google), to znači da najnoviji hardver kineske kompanije ne može da koristi Google servise, uključujući i Google Play Store, Google Maps, YouTube ili Gmail.

Huawei već ima AppGallery - zamenu za Play Store, sa sopstvenom selekcijom aplikacija i igara. Servis se konstantno nadograđuje i unapređuje. Sada je kineska kompanija prtedstavila i "Petal Search - Find Apps" vidžet. Ova opcija će automatski pretraživati veb kako bi peonašla aplikacije za P40 seriju telefona. Ova pretraga uključuje eksterne prodavnice aplikacija, ako i sve u okviru  Huawei AppGallery.

 

Pogledajte još: Huawei Mate 40 serija bi mogla imati 108MP glavnu kameru i 9P objektiv


Huawei obećava da se sva pretraga obavlja uz pravovremenu zaštitu sigurnosti korisnika. Petal Search - Find Apps će nuditi opcije za preuzimanje zasnovano na korisnikovoj pretrazi, bilo da je u pitanju link iz AppGallery, link sa sajta developera ili preuzimanje sa eksterne prodavnice aplikacija.

Petal Search - Find Apps vidžet za pretragu trenutno podržava više od 40 jezika i dostupan je u 45 zemalja i regiona, sa planovima za dodatno širenje dostupnosti u budućnosti. Nova alatka za pretragu stiže preinstalirana na Huawei P40 seriji (P40 Pro, P40 i P40 Lite) kao i za postojeće Huawei korisnike, a dostupna je za preuzimanje preko AppGallery.

Izvor: Express

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft Surface Duo bi mogao stići pre Galaxy Fold 2 modela

Galaxy M41 bi mogao biti Samsungov prvi telefon koji koristi OLED displeje eksternog proizvođača

10504
10505
10506
10507
10508
10509