Greška

Došlo je do greške.

Pet karakteristika koje očekujemo sa Androidom 12

16.02.2021 12:40 | 0 Software/Web
Pet karakteristika koje očekujemo sa Androidom 12


Korisnici nestrpljivo očekuju prvu Android 12 preview objavu, koja bi se mogla pojaviti narednog meseca. Iako novi softver još nismo videli, pojavilo se dosta procurelih detalja. Postoji pet zanimljivih karakteristika koje mnogi očekuju sa Androidom 12, pod uslovom da Google ne odloži njihovo implementiranje.

Indikatori privatnosti
Na Android stižu indikatori privatnosti, slični onima koji su debitovali na iOS 14 platformi. Set ikonica u boji i tačaka će ukazivati na to kada i da li aplikacija koristi mikrofon ili kameru, tako da korisnik može da zna kada softver potencijalno ugrožava privatnost. Ostaje da se vidi kako će Google tretirati pristup na sistemskom nivou u poređenju sa eksternim aplikacijama.

android2_38.jpg


Bolje teme

Već neko vreme znamo da će Android 12 proširiti opcije za teme. Detalja nema previše, ali se očekuje da će nova verzija Androida omogućiti temiranje preko definisanih primarnih boja i akcentovanih boja, potencijalno sa većim brojem unapred kalkulisanih primera. Takođe, softver bi te podatke o bojama trebalo da prenese i na eksterne aplikacije.

android3_6.jpg

Skrolujući skrinšotovi
Google je odlučio da se ne oslanja na ono što kompanija naziva "brzi hak" koji imitira skrolovane prstima, već je odlučio da kreira Cadillac verziju koja je kompatibilna sa svom vrstama pregleda i aplikacijama, bez neočekivanog ponašanja i problema. Ova funkcija je već izvesno vreme na čekanju i mnogi se nadaju da će debitovati u Androidu 12.

android4_3.jpg


App Pairs

Očekuje se da će Android 12 podržavati App Pairs. Funkcija će tretirati dve aplikacije kao jednu tokom multitaskinga. Nije poznato da li će apliakcije moći da se pokrenu u paru, ali se zna da će moći da se koriste zajedno i tretiraju se kao jedna funkcionalna celina.

Bolje RCS poruke
Ovo je jedna od funkcija kojoj se mnogi nadaju, ali bi mogla biti i izostavljena sa naredne verzije Androida. Trenutno, RCS aplikacije za poruke praktično koriste interfejs direktno sa svojim servisima. Ne postoji lak sistemski API za RCS poruke, ali postoji nada da to neće zauvek biti slučaj. Ništa konkretno ne ukazuje na to da će Android 12 dodatno proširiti na eksterne apliakcije, ali Google jasno vrši izmene na ovom polju.
Postoje i neke druge funkcije koje bi mogle stići na Android 12, među kojima je Android Runtime i neke druge karakteristike koje bi Google mogao implementirati.

Izvor: AndroidPolice

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

EMUI 11 za Huawei P30 i P30 Pro se očekuje od ovog meseca

Sapphire nagoveštava svoju RX 6000 seriju TOXIC GPU-ova

10504
10505
10506
10507
10508
10509