Greška

Došlo je do greške.

PCI Express 6 specifikacije obećavaju ogromne brzine za AI i skladište

19.06.2019 17:25 | 0 Hardver
PCI Express 6 specifikacije obećavaju ogromne brzine za AI i skladište


Finalne specifikacije za PCI Express 5.0 su tek nedavno objavljene, ali to kreatore ne sprečava da razmišljaju o sledećoj verziji standarda. PCI Special Interest Group je objavio PCI Express 6.0 specifikacije, koje bi trebalo da omoguće 256GB u sekundi preko 16 linija.

Ova brzina predstavlja duplo više od onoga što će omogućiti PCIe 5.0 specifikacije, kada se budu pojavile na komercijalnim proizvodima. Takođe, ovo je i četiri puta brže od onoga što nude 4.0 specifikacije, koje su tek stigle na računare.

PCI-SIG namerava da pomenute brzine postigne upotrebom Pulse Amplitude Modulation tehnologije, koja može da nosi dva puta više podataka od postojećih metoda, bez potrebe za dupliranjem protoka i korišćenja nepotrebno visokih frekvencija.

 

Pogledajte još: Prvi M.2 PCIe gen 4.0 NVMe SSD-ovi će imati premijum cenu


PCI Express 6 format će biti kompatibilan sa ranijim verzijama. Postoji samo jedna prepreka, kao i kod ranijih specifikacija, a to je da će postojati veliki razmak između objave specifikacije i njenog pojavljivanja na konkretnim proizvodima. PCI-SIG ne očekuje završetak finalnih specifikacija za PCI Express 6.0 do 2021. godine, a potom će proći još godinu ili dve dok procesori i periferije počnu da koriste nove specifikacije.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavile se specifikacije šest kamera dolazećeg Sony telefona

Samsung Galaxy Note10 stiže 7. avgusta

Slične teme
10203
10205
10206
10207
10208
10209