Greška

Došlo je do greške.

PC tržište zabeležilo rast tokom poslednjih nekoliko meseci

12.07.2019 16:10 | 0 Hardver
PC tržište zabeležilo rast tokom poslednjih nekoliko meseci


Nakon dugog perioda, kada je PC tržište beležilo pad prodaje, polako počinje da se primećuje oporavak i novi rast tržišta. Prema navodima analitičkih kompanija Gartner i IDC, ovakav razvoj situacije se umnogome pripisuje prelasku sa Windowsa 7 na Windows 10, kao i tome da je Intel u stanju da bolje odgovori tržišnim zahtevima kada su procesori u pitanju.

Uglavnom poslovni korisnici su migrirali PC uređaje na Windows 10, zahvaljujući najavljenom prestanku podrške za Windows 7. Zanimljivo je da je rast viđen u desktop a ne u laptop segmentu. Ostvaren je rast od 1,5 procenata prema analizama Gartnera i ide do 4,7 procenata prema statistici IDC-a.

 

Pogledajte još: Windows 10 preview testira logovanje bez lozinki


Dve analitičke kompanije sugerišu i da trgovinski rat između SAD i Kine nije uticao na PC tržište tokom drugog tromesečja 2019. godine, ali da bi naredna faza tarifa mogla imati značajniji uticaj. Većina laptopova i tableta se trenutno proizvodi u Kini, a cena ovih uređaja u SAD bi mogla pretrpeti značajno povećanje ukoliko se uvedu kaznene tarife i vendori ne budu brzi u odgovoru na ovakav potez.

Izvor: Guru3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook korisnicima olakšava razumevanje i kontrolisanje ciljanih reklama

Informacije o ceni Samsung Galaxy Note10 serije

10203
10205
10206
10207
10208
10209