Greška

Došlo je do greške.

Pažljivo sa NFT transakcijama

17.05.2022 09:15 | 0 Biznis IT
Pažljivo sa NFT transakcijama

 

Kao što i sam naslov kaže, treba biti pažljiv sa onlajn blockchain transakcijama. Dešava se i najboljim investitorima u kripto valute, a sada se čini kako je jedan korisnik greškom prodao Ape #6462 za 200 dolara umesto za 400 hiljada dolara. Da, dobro ste pročitali, skoro 400 hiljada dolara minusa, piše CryptoPotato.

Skupa greška

Kako navodi portal Cryptopotato, Twitter korisnik imena Boredapebot oglasio je kako je NFT iz kolekcije Bored Ape Yacht Club prodat po ceni od tričavih 200 dolara. Naime, do greške je došlo jer je prodavac pomislio kako NFT prodaje za 200 Etehereuma, što bi iznosilo nešto preko 400 hiljada dolara, da bi se na kraju ispostavilo da je umetničko delo Ape #6462 ipak prodao za 200 dolara. Kako bi rekao Bertoreli iz Alo Alo, “What-a-mistaka-to-maka".

 

majmun.jpg

 

Izbegavanje poreza?

Međutim, ova situacija možda nije tako jednostavna kako se na prvu loptu čini. Dok su neki saosećali sa ovim prodavcem, drugi veruju kako je po sredi utaja poreza. Uvid u istoriju prodaje ovog NFT-a pokazuje kako je Ape #6462 nekoliko puta prodat za najmanje 2 ethereuma tokom prošle godine.

Nakon toga, ovaj NFT prošao je kroz ruke najmanje petoro korisnika od trenutka kada je proglašen za jedinstven. Na kraju, profil kupca je na sajtu OpenSea napravljen ranije ovog meseca, dok je ponuda prihvaćena samo nekoliko minuta nakon što je postavljena.

Šta je istina u ovom trenutku nije poznato. Međutim, treba naglasiti kako ovo nije prvi put da je jedan Bored Ape NFT prodat za daleko manju vrednosti od realne. Prošlog decembra vlasnik Ape #3457 NFT-a napravio je grešku prodavši ga za 3.000 dolara umesto za 300.000 dolara.

Koji je zaključak? Ako bismo sebi dozvolili malo veću slobodu, rekli bismo kako je celo NFT tržište paravan za sumnjive transakcije i da nas ovakve situacije ni najmanje ne iznenađuju. Ali, svejedno je pouka da treba tri puta meriti, a jednom prodavati kada su u pitanju kripto valute i onlajn transakcije.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Koji operativni sistem je bezbedniji: Android ili iOS?

Poznati naslovi koji stižu na redizajnirani Playstation Plus

10604
10605
10606
10607
10608
10609