Greška

Došlo je do greške.

PayPal napustio Facebookov projekat Libra kriptovalute!

05.10.2019 17:15 | 0 Biznis IT
PayPal napustio Facebookov projekat Libra kriptovalute!


Nakon navoda da nekoliko kompanija razmatra povlačenje svoje prvobitne podrške za Facebookovu Libra kriptovalutu, Paypal je objavio da napušta Libra Association - neprofitno, rukovodeće telo koje upravlja Libra kriptovalutom. PayPal ističe da i dalje podržava Libra napore u budućnosti, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra, ali je ranije ove nedelje objavljeno da nekoliko firmi (kao što su Visa i Mastercard) imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom sveta počele da sumnjaju u projekat.

U izjavi, povodom ove teme, PayPal je istakao:

"PayPal je dosneo odluku da odustane od budućeg učešća u Libra Association projektu i da nastavi da se fokusira na unapređenje svoje misije i poslovnih prioriteta, u naporima da se demokratizuje pristup finansijskim servisima populaciji kojoj to nije dostupno".

Reagujući na odluku PayPal-a, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra Association-u, je istakao:

"Jasno nam je da su promene uvek teške, te da svaka organizacija koja je započela ovo putovanje mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promene koje Libra obećava".

 

Pogledajte još: Facebook zvanično najavio Libra kriptovalutu, dostupna od 2020. godine


Iako je ovakva odluka PayPal-a popriličan udarac za Libra Association, dve kompanije bi se mogle ponovo udružiti u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa. Paypal je istakao da podržava napore i ciljeve koje Libra pokušava da ostvari te da će sa Facebookom sklapati partnerstva u budućnosti.

Izvor: AndroidCentral

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo OnePlus 7 Pro (video)

Huawei Mate 30 se pojavio u rumunskoj internet prodavnici!

10604
10605
10606
10607
10608
10609