Greška

Došlo je do greške.

PayPal i Uber finansijski podržavaju Facebookovu kriptovalutu

14.06.2019 11:34 | 0 Biznis IT
PayPal i Uber finansijski podržavaju Facebookovu kriptovalutu


Facebook je osigurao poprilično jaku podršku za svoj Project Libra, prema navodima The Wall Street Journala. PayPal, Uber, Visa i Mastercard navodno investiraju oko 40 miliona dolara (svaka kompanija oko 10 miliona) u razvoj kriptovalute popularne soc-net kompanije. Ostali investitori su Stripe i Booking.com.

Prema ranijim izveštajima, Project Libra je dizajniran kako bi bio stabilna valuta, povezana sa američkim dolarom, što bi je činilo imunom na druga negativna iskustva sa kojima se suočavaju kriptovalute. Društvena mreža ima toliko ozbiljne namere u vezi sa ovim projektom, da je bila u pregovorima i sa Winklevoss blizancima o korišćenju menjačnice za kriptovalute koju su oni kreirali.

 

Pogledajte još: Facebook će svoju kriptovalutu GlobalCoin objaviti naredne godine


U budućnosti, Facebook bi mogao prenositi personalne uplate i kupovinu proizvoda i servisa ne samo na kompanijinoj platformi, već i na drugim sajtovima, uz pomoć pomenute kriptovalute. Ukoliko kompanije postigne ono što želi sa valutom, ona bi verovatno funkcionisala kao uobičajene opcije za PayPal, koje ljudi trenutno koriste.

Više detalja o svenmu ovome bismo mogli saznati veoma uskoro, jer bi Facebook svoju novu digitalnu valutu mogao najaviti već naredne nedelje.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei Mate X sertifikovan uz brži Super Charger

Red Bull i Honor donose najluđe skalamerije na Adu Ciganliju na Flugtag 2019

10604
10605
10606
10607
10608
10609