Greška

Došlo je do greške.

PayPal bi mogao kupiti Pinterest

21.10.2021 10:20 | 0 Biznis IT
PayPal bi mogao kupiti Pinterest


PayPal je, prema navodima, u poodmakloj fazi pregovora oko kupovine Pinteresta. Kako izveštava Reuters, popularna kompanija za onlajn plaćanje je u sredu dala ponudu od 45 milijardi dolara za kupovinu društvene mreže. Reuters ističe da je vrednost ovog sporazuma oko 39 milijardi dolara, a PayPal planira da akviziciju finansira u najvećoj meri preko akcija.

Na prvi pogled, interesovanje PayPal-a za kupovinu Pinteresta deluje iznenađujuće, ali bi ova akvizicija kompaniji pomogla da se značajno učvrsti na rastućem tržištu društvene trgovine. To je oblast na kojem je Pinterest aktivni igrač od 2015. godine. U određenom smislu, Pinterest predstavlja sigurnu kupovinu. Servis je uspeo da izbegne mnoge probleme sa dezinformacijama, koji su pogodili Facebook i Twitter.

 

Ako ste propustili: Pinterest je implementirao mogućnost da korisnici zarađuju na ovoj platformi


Takođe, potrebno je istaći i podsetiti da je PayPal veliki deo prošle godine posvetio širenju van svojih tradicionalnih okvira poslovanja. Kompanija je nedavno potrošila 2,7 milijardi dolara na učvršćivanje svog prisustva u "buy-now-pay-later" sektoru, a ušla je i na tržište trgovanjem pomoću kriptovaluta na velika vrata.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Raspberry Pi prvi put poskupeo - razlog je globalna nestašica zaliha

Windows 11 beta korisnici mogu da počnu sa testiranjem Android aplikacija

10604
10605
10606
10607
10608
10609