Greška

Došlo je do greške.

Patentiran Huawei telefon sa slajderom za dve selfi kamere

04.03.2019 16:10 | 0 Mobile
Patentiran Huawei telefon sa slajderom za dve selfi kamere


Prošle godine predstavljeni su prvi telefoni sa slajder kamerom, koja može da se uvuče u kućište - Vivo NEX, Oppo Find X, Xiaomi Mi Mix 3. Samsung takođe ima telefon sa pop-up kamerom u razvoju, a u pitanju je Galaxy A90. Huawei još nije objavio model sa ovakvom selfie kamerom, ali nedavno otkriveni patent kompanije pokazuje da kineski proizvođač istražuje mogućnosti takvog dizajna telefona.

WIPO (World Intellectual Property Office) je 1. marta 2019. godine objavio patent za dizajn kompanije Huawei Technologies, u kojem se može videti pametni telefon sa slajderom.

Patent sadrži osam render fotografija, u kojima je Huawei telefon vidljiv sa svih strana. Zvučnik je integrisan u uski okvir, a pored toga je vidljiv i dizajn gotovo bez okvira, sa zaobljenim uglovima. Kamera može da iskoči iz okvira i nudi prostor za dva selfi senzora i blic u sredini.

huawei2_150.jpg


Na poleđini ima mesta za dve kamere i blic. Uređaj nema vidljiv skener otiska prsta, što sugeriše da će on biti dostupan ispod ekrana. Druga mogućnost je da je implementiran u taster za paljenje.

Još uvek nije poznato u kojoj seriji će biti predstavljen ovaj Huawei telefon, pod pretpostavkom da se uređaj pojavi komercijalno.

Izvor, Foto: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojedini Android korisnici mogu da pokreću Bluetooth i Wi-Fi iz Google Searcha

Google obeležio preko milion aplikacija kao nesigurne pre objave na Play Store-u

10104
10105
10106
10107
10108
10109