Greška

Došlo je do greške.

Patent za fleksibilni iPhone pokazuje kako bi Apple mogao sprečiti oštećenje displeja

28.02.2019 21:40 | 0 Mobile
Patent za fleksibilni iPhone pokazuje kako bi Apple mogao sprečiti oštećenje displeja


Na papiru, savitljivi telefoni deluju kao savršena ideja - korisnicima omogućavaju pristup većem ekranu, koji se može saviti dovoljno da stane u džep. Međutim, u realnosti dizajniranje ovih uređaja se suočava sa nekoliko ozbiljnih izazova.

Jedna od najvećih prepreka koje je potrebno premostiti, jeste sprečavanje oštećenja displeja nakon što se on neprestano sklapa i rasklapa, posebno kada su hladni uslovi. Apple izgleda ima rešenje za ovaj problem, iako kompanija još nije blizu objave svog fleksibilnog telefona.

Apple u svom novom patentu smatra da je toplota ključ u sprečavanju oštećenja displeja. Preko velikog broja senzora, uređaj će moći da prati temperaturu displej panela. Ukoliko postane previše hladno, odvojene komponente će zagrevati specifične delove displeja. Prema patentu, ovo će omogućiti fleksibilnom panelu da se lako prilagodi svojoj novoj poziciji, sprečavajući potencijalna oštećenja.

apple2_43.jpg

S obzirom na to da bi dodavanje dodeljene komponente za zagrevanje moglo u telefonu da stvori nepotrebnu izbočinu, Apple takođe sugeriše implementaciju alternativnog rešenja. Ovo bi automatski povećalo i osvetljenje displeja u određenoj oblasti kako bi se panel zagrejao. Kada se panel dovoljno zagreje, osvetljenje se automatski smanjuje.

Apple još uvek nije zvanično objavio da li radi na savitljivom telefonu, tako da još uvek postoji mogućnost da ovakav uređaj ne bude nikada objavljen. Ukoliko se odluči na objavu uređaja, glasine sugerišu da se to neće desiti pre 2020. godine.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Honor Magic 2 3D stiže uskoro

Samsung omogućio remapiranje Bixby tastera na starijim premijum telefonima

10104
10105
10106
10107
10108
10109