Greška

Došlo je do greške.

Patent za Apple-ov savitljivi displej pokazuje zanimljive dizajne

17.02.2019 12:57 | 0 Mobile
Patent za Apple-ov savitljivi displej pokazuje zanimljive dizajne


Ranije smo čuli da Apple navodno planira da svoj prvi savitljivi uređaj predstavi tokom 2020. godine, a sugeriše se da će kompanija imati kompletno drugačiji pristup ovom trendu čija se ekspanzija očekuje tokom 2019. godine.

Nedavna prijava za patent kompanije Apple prikazuje nekoliko zanimljivih dijagrama. Skice pokazuju gotovo sve moguće načine na koji bi se savitljivi displej mogao prikačiti na uređaj i načiniti da funkcioniše mehanički. Neke skice su jednostavnije od drugih - povezivanje dva dela. Nekoliko skica pokazuje i poprilično ambiciozan dizajn koji aktuelna tehnologija ne može da podrži, kada su uglovi i dijametar savijanja u pitanju.

apple2_42.jpg

Jedno od očiglednijih mogućih rešenja bi bio displej koji se obavija sa spoljne strane ostatka uređaja. Ovo će biti i pristup koji će implementirati veliki broj kompanija koje će uskoro predstaviti svoje fleksibilne telefone.

apple3_14.jpg

Takođe, skice iz Apple patenta pokazuju da ovakav uređaj ne mora da bude simetričan, a Apple razmišlja i o rešenjima sa tri displeja. Više detalja i fotografija iz Apple-ovog patenta je dostupno ovde.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Gigabyte sprema GTX 1660 Ti OC grafičku kartu

Detaljni renderi Samsung Galaxy A50 telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109