Patent ukazuje na tri Canon fiksna objektiva sa stabilizacijom

Patent ukazuje da će tri popularna Canon objektiva u novoj generaciji dobiti stabilizaciju. U pitanju su naslednici starih, ali i dalje aktuelnih i veoma popularnih Canon 85mm f/1.8, 100mm f/2 i 135mm f/2 objektiva. Ovi patenti su predati u junu 2012. godine, a objavljeni su pre dva dana. Canon je već predstavio naslednika 35mm f/2 obje

Patent ukazuje da će tri popularna Canon objektiva u novoj generaciji dobiti stabilizaciju. U pitanju su naslednici starih, ali i dalje aktuelnih i veoma popularnih Canon 85mm f/1.8, 100mm f/2 i 135mm f/2 objektiva. Ovi patenti su predati u junu 2012. godine, a objavljeni su pre dva dana. Canon je već predstavio naslednika 35mm f/2 objektiva, koji je dobio stabilizaciju i, naravno, višu cenu. Na osnovu ovog patenta može se videti da će 85mm i 100mm objektivi zadržati otvor blende od f/1.8 i f/2, dok će izuzetni 135mm L objektiv ipak dobiti jednu blendu manje, sa otvorom od f/2.8. Ne znamo tačan razlog zbog čega se Canon odlučio da ne ponudi f/2 otvor blende kao kod trenutnog objektiva, a razlog može biti želja da se dimenzije zadrže respektabilno male. Sa druge strane 135mm f/2.8 IS objektiv koji će se verovatno pojaviti možda neće pripadati L seriji i da je to još jedan razlog zbog čega Canon neće ponuditi f/2 blendu na ovom objektivu.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi