Greška

Došlo je do greške.

Patent sugeriše senzore koji bi mogli doneti brži autofokus i bolji video

28.12.2017 12:57 | 0 Multimedija
Patent sugeriše senzore koji bi mogli doneti brži autofokus i bolji video


Canonov patent, objavljen 21. decembra, opisuje CMOS senzor u slojevima koji koristi drugi čip za autofokus kako bi se poboljšale performanse kamere.

Senzor koji se sastoji od slojeva dodeljuje sloj prikupljanju podataka o fotografiji/videu, kao i sloj koji obrađuje podatke, a sve ovo kameri visoke rezolucije omogućava da brže obavlja zadatke. Dizajn omogućava kamerama da obrade velike količine podataka pri većim brzinama.

Canonov patent opisuje senzor u slojevima, koji ima sloj za fotografije i sloj za obradu signala, kao i drugi sloj sa zadatkom detektovanja korektnih vrednosti autofokusa i obrade slika. Cilj je, prema navodima iz patenta, da se skrati vreme prenosa podataka, ili da se pomenuti senzori načine bržim.

Sa ovim aranžmanom, patent sugeriše da će dizajn omogućiti implementiranje u manje uređaje, ali i poboljšane performanse. Još jedan potencijalni dobitak ovog dizajna jeste live-view mode tokom snimanja videa. Pored ovoga, patent opisuje i da dizajn senzora koristi manje energije, što dovodi do dužeg radnog veka baterije.

Kao i uvek, kada su patenti u pitanju, ne može se sa sigurnošću tvrditi da će se sve pojaviti u potrošačkim uređajima. Ukoliko se implementiraju ideje iz patenta, Canon bi mogao raditi na bržem autofokusu i snimanju videa s višom rezolucijom, bez pregrevanja.

Izvor: DigitalTrends

Komentari

0 Dodaj komentar

Najbolji vodič za slikanje savršenog vatrometa pametnim telefonom

Apple ostvario pet puta veći globalni prosečni profit od Samsunga po uređaju

10304
10305
10306
10307
10308
10309