Greška

Došlo je do greške.

Patent Sony PlayStation Mobile Controller-a sugeriše u kom pravcu razmišlja kompanija

29.11.2021 12:00 | 0 Games
Patent Sony PlayStation Mobile Controller-a sugeriše u kom pravcu razmišlja kompanija

 

Japanski gigant video igara Sony možda radi na PlayStation kontroleru za mobilne uređaje, pokazuje novi patent koji je kompanija prijavila. Prvi put primećen od strane VGC-a, uređaj izgleda kao PlayStation 4 DualShock 4 kontroler, umesto novog DualSense kontrolera na PlayStation 5. Patent sadrži crteže kontrolera i opisuje ga kao „deo rukohvata sa leve strane i deo za hvatanje sa desne strane levom i desnom rukom korisnika“, što sugeriše da će kontroler imati dva različita dela koja se uklapaju sa obe strane pametnog telefona. Fotografija iznad nam upravo to i pokazuje..

U suštini, čini se da Sony preuzima dizajn DualShock 4 kontrolera podeljenog na dva dela. Pošto mobilni telefoni neće trebati dodirnu površinu u centru kontrolera, kompanija koristi tu oblast da smesti telefon. Leva i desna strana će se kačiti na obe strane pametnog telefona, mada nije jasno da li kontroleri koriste USB Type-C za povezivanje sa telefonom ili koristi neku vrstu NFC ili druge veze.

Vredi napomenuti da se Sony PlayStation kontroleri već mogu povezati sa mobilnim telefonima pomoću Bluetooth veze, tako da bi ovakva verzija idealno trebalo da ide sa manjim kašnjenjem.

 

Povezana vest: Sony donosi odgovarajuću Android 12 kompatibilnost na svoj PS5 kontroler

Takođe bi imalo smisla, pošto se mnoge igre za PlayStation mogu igrati na mobilnim telefonima koristeći Remote Play. Kompanija je takođe u poslednje vreme ozbiljnije shvatala mobilne igre, jer je u oktobru ove godine angažovala Nikolu Sebastijanija iz Apple Arcade da donese nešto novo u njihovo odeljenje za mobilne igre. Šef PlayStation-a Jim Ryan je takođe rekao da kompanija planira „iconic IP“ za mobilne telefone do marta 2022, prenosi MySmartPrice.

Mobilne igre su značajno porasle nakon pandemije prošle godine, sa sve više korisnika koji provode vreme kod kuće. To je možda ono što je navelo kompanije kao što su Sony, Microsoft i drugi da shvate ovaj segment ozbiljno. Dok su mobilni kontroleri nezavisnih proizvođača trenutno dostupni za Xbox i PS igre, Sony i Microsoft bi mogli da uvedu nove funkcije i poboljšaju iskustvo igranja na pametnim telefonima.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Xiaomi 12 serija možda neće biti prva koja će imati Snapdragon 8 Gen 1 SoC, stiže na kraju decembra

Huaweijev novi flagship na preklop ima minimalističko rešenje u šarkama

10404
10405
10406
10407
10408
10409