Greška

Došlo je do greške.

Patent sugeriše displej bez izreza za novi iPhone

31.12.2019 10:20 | 0 Mobile
Patent sugeriše displej bez izreza za novi iPhone


Primećen je neobičan patent kompanije Apple. Izveštaj sajta LetsGoDigital ukazuje na nove skice za patent, zajedno sa nacrtima uređaja kako bi se patentu dao kontekst. Patent ukazuje na novi Apple uređaj, koji izgleda kao iPhone, ali mu nedostaje nekoliko bitnih detalja koje aktuelni iPhone 11 Pro ima.

Prema skicama, uređaj ima pravougaoni oblik displeja sa četvrtastim ivicama, nema ni Face ID ni izrez, nema prednju kameru, ali ima taster za paljenje, tastere za zvuk i svič za fizička obaceštenja, poput iPhone-a. Ispod tastera za paljenje deluje kao da se nalazi i SIM slot.

Izveštaj sugeriše da je u pitanju novi iPhone dizajn za 2020. godinu, a pominje se da bi uređaj mogao imati prednju kameru koja je smeštena ispod ekrana, kao i senzor otiska prsta u displeju.

Ipak, prema opisu iz patenta, može se zaključiti da skice koje prate patentni materijal nisu konkretni predstavnik novog Apple iPhon-a i mogle bi se odnositi na neki drugi Apple proizvod, s obzirom na to da u opisu stoji reč "delimični patent".

 

Pogledajte još: FCC ističe da iPhone modeli ne prelaze dozvoljene nivoe radijacije


Prva mogućnost jeste daje u pitanju ažurirani iPod Touch, koji je zasnovan na dizajnu aktuelnih iPhone-a. Međutim, kako je Apple osvežio iPod Touch u maju, ne očekuje se nova izmena dizajna ovog uređaja.

Druga mogućnost jeste da je u pitanju jeftiniji displej za neobjavljenu jeftinu liniju iPhone modela. Ranije su se već pojavljivale glasine o tome da Apple za 2020. godinu planira objavu iPhone SE naslednika, ali nije sigurno da li će ovaj patent biti povezan sa tom objavom.

Trenutne glasine pominju da će 2020 iPhone linija imati četiri modela: dva sa 6.1-inčnim displejima, jedan sa 5.4 inča i veliki 6.7-inčni iPhone. Očekuje se da će svi telefoni imati 5G podršku i novu tehnologiju stabilizacije kamera senzora.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsungov naredni fleksibilni telefon bi se mogao pojaviti pre Galaxy S11 modela

Apple razmatra BOE kao drugog najvećeg dobavljača OLED displeja za 2021. godinu

10104
10105
10106
10107
10108
10109