Greška

Došlo je do greške.

Panasonic najavljuje prenos RAW podataka sa LUMIX S1H na Atomos Ninja V

12.09.2019 16:59 | 0 Multimedija
Panasonic najavljuje prenos RAW podataka sa LUMIX S1H na Atomos Ninja V


Saopštenje za javnost

Panasonic s ponosom najavljuje nastavak uspešne razvojne saradnje sa kompanijom Atomos Limited. Zajedno, ove dve kompanije će realizovati prenos RAW podataka preko HDMI-ja iz aparata LUMIX S1H do snimača Atomos Ninja V Monitor Recorder.

Razvoj izlaza za RAW podatke
Kao prvi fotoaparat punog kadra bez ogledala na svetu koji je sposoban za 6K interni video, LUMIX S1H kombinuje kvalitet video kamera profesionalnog bioskopskog nivoa sa visokom prenosivošću sistema fotoaparata bez ogledala. Sa ciljem da proširi funkcije fotoaparata i da stvori optimalan tok posla za producente filmova, Panasonic želi da pruži izlaz RAW podataka radi neprikosnovenog kvaliteta takođe i prilikom eksternog snimanja i zbog toga zahteva potpunu kompatibilnost sa snimačem Atomos Ninja V 4K/60p HDR Monitor Recorder.

Na globalnom puštanju u prodaju ovog fotoaparata u Los Anđelesu 27. avgusta 2019, direktor Panasonic-ove poslovne jedinice za grafička rešenja, Yosuke Yamane rekao je:

„Atomos i Panasonic imaju dobar odnos i mi smo pružali 4:2:2 10-bitno 4K snimanje HDMI izlaza za LUMIX GH seriju. Sada za S1H razvijamo RAW izlaz preko HDMI-ja sa kompanijom Atomos.“

lumix2_4.jpg

Generalni direktor kompanije Atomos Jeromy Young je u njihovom saopštenju za javnost dodao:

„Veoma smo ponosni što nastavljamo da razvijamo novu revolucionarnu tehnologiju sa kompanijom takvog kalibra kao što je Panasonic. I jedni i drugi smo izuzetno posvećeni demokratizaciji produciranja filmova za stvaraoce, a mogućnost za prenošenje RAW-a preko HDMI-ja iz aparata S1H do snimača Ninja V izuzetan je korak napred u tom poduhvatu.“

Novi Lumix S1H biće prikazan u radu sa snimačem Atomos Ninja V na predstojećem sajmu IBC2019 u Amsterdamu od 13. septembra. Više informacija o ovoj kombinaciji biće dostupno tokom sajma.

Izvor: Panasonic

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

HTC Vive Cosmos u pretprodaji od ove nedelje

Poslednji izveštaj iz Berlina, sa IFA 2019 (video)

10304
10305
10306
10307
10308
10309